Υγεία

Τι απαντά το Υπ. Υγείας για την παράταση στις αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ

Τι απαντά το Υπ. Υγείας για την παράταση στις αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ
Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας για τις ΤΟΜΥ και τα σχόλια του ΙΣΑ περί «Βατερλώ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας»

Για «κατάρρευση» του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πριν ακόμη εφαρμοστεί και «Βατερλώ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας» εκανε λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωσή του - Τι απανταει για τις ΤΟΜΥ το Υπ. Υγείας.

Όλη η ανακοίνωση

Από τον Γενάρη του 2015 ο κ. Πατούλης, προεξοφλεί την κατάρρευση του συστήματος υγείας και ζητά την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Αντίστοιχη μοίρα «προφητεύει» εσχάτως και για την παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Παρέμβαση που αμέσως μετά την θεσμική της καθιέρωση, με την ψήφιση του σχετικού νόμου 4486/2017, τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης με την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 2.868 ατόμων, που θα στελεχώσουν τις πρώτες ΤΟΜΥ. Προκήρυξη για την οποία ήδη, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 19.300 άτομα, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για υποβολή αιτήσεων από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών.

Η παράταση συνεπώς των αιτήσεων μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου απαντά στην ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας να διεκδικήσουν με διαφάνεια και αξιοκρατία μια αξιοπρεπή θέση εργασίας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Η τελική εικόνα, που θα έχουμε στην καταληκτική ημερομηνία, θα διαψεύσει όσους επενδύουν στην αποτυχία αυτής της μεταρρύθμισης, που καλύπτει το πιο σημαντικό κενό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οργανώνει για πρώτη φορά τις δημόσιες υπηρεσίες ΠΦΥ στη χώρα μας με βάση τις ανάγκες αξιόπιστης φροντίδας των πολιτών και τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο κ. Πατούλης και όσοι αντιστρατεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας ας μην σπεύδουν να προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, εκφράζοντας ευσεβείς πόθους. Αυτή θα προχωρήσει γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες.