Υγεία

TIME: Στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορoνοϊό η Ελλάδα

TIME: Στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορoνοϊό η Ελλάδα
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα εγκώμια του διεθνή Τύπου για την Ελλάδα σχετικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε τον κορoνοϊό.

Αυτή την φορά ήταν η σειρά του περιοδικού ΤΙΜΕ που δημοσίευσε τον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που αντιμετώπισαν την πανδημία κι φυσικά μέσα σε αυτόν έχει περίοπτη θέση και η Ελλάδα.

Στην ανάλυση του ο Ιαν Μπρέμερ αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης ενήργησε αποφασιστικά και έχει προβάδισμα προβάδισμα 20 μονάδων στις δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι η Ελλάδα (με 3.068 κρούσματα και 183 θανάτους) ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία τη στιγμή που επιτέλους έδειχνε ότι ανακάμπτει από την οικονομική κρίση που διήρκησε δέκα χρόνια.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής του Eurasia, «ο Έλληνας πρωθυπουργός υπήρξε αποφασιστικός και πολύ γρήγορα η χώρα τέθηκε σε καραντίνα. Το αποτέλεσμα των ενεργειών ήταν η Ελλάδα να καταγράψει λιγότερα από 200 θανάτους ενώ στις δημοσκοπήσεις ο Πρωθυπουργός σημειώνει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του πλησιέστερου πολιτικού του αντιπάλου, μια εντυπωσιακή επίδοση δεδομένης μιας δύσκολης πολιτικά δεκαετίας».

Το TIME επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την εκπόνηση ενός συστήματος που θα επιτρέπει στους τουρίστες να έρθουν στη χώρα ενώ θα διατηρείται χαμηλό το επίπεδο κινδύνου, βασικό στοιχείο της οποίας θα είναι ότι επιτρέπεται η είσοδος από χώρες με λίγα κρούσματα, κατά τις πρώτες ημέρες της θερινής περιόδου.