Υγεία

Κορονοϊός: Από τη μητέρα του που είναι υγειονομικός κόλλησε ο οδηγός στο μετρό, προβληματισμός για τις ελλείψεις προσωπικού

eurokinissi eurokinissi
Προβληματισμένοι είναι οι ηλεκτροδηγοί στο μετρό για τις ελλείψεις σε προσωπικό παρά για την πανδημία από τον κορονοϊό. Τι δηλώνουν μετά το κρούσμα σε οδηγό του μετρό.

«Το επίπεδο ασφαλείας είναι ικανοποιητικό σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ) Παναγιώτης Ψυρούκης. Όπως δηλώνει στο Dikaiologitika News, αυτό που τους απασχολεί ως σωματείο είναι οι νέες προσλήψεις τις οποίες αναμένουν να γίνουν σύντομα, «κάνοντας υπομονή» όπως επισημαίνει.

Το Dikaiologitika News επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΣΗΑΜ αφότου έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, την Τετάρτη 30/9, ένας ηλεκτροδηγός στη γραμμή 3 του μετρό. Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Ψυρούκης, πρόεδρος του ΣΗΑΜ, «οι εργαζόμενοι πλέον γνωρίζουν την περπατημένη» όσον αφορά τον κορονοϊό και συμπλήρωσε ότι όλοι είναιενήμεροι σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθούν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, ο κορονοϊός πρώτα «χτύπησε» τους γονείς του οδηγού και συγκεκριμένα τη μητέρα του οδηγού, η οποία είναι υγειονομικός. Ακολούθως, έκανε και ο ίδιος τεστ και βγήκε θετικός το βράδυ της Τρίτης 29/9.

Ο άνδρας, ενημέρωσε άμεσα την εργασία του ώστε να γίνει ιχνηλάτηση και ήδη έχει γίνει απολύμανση στους χώρους απ' όπου πέρασε. Η γυναίκα του, εργάζεται επίσης στο μετρό, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το τεστ που έκανε βγήκε αρνητικό. Ο οδηγός είναι ασυμπτωματικός και σύμφωνα με το πρωτόκολλο εκείνος και η οικογένειά του βρίσκεται σε καραντίνα.

Θέμα με τις «εφεδρείες» σε προσωπικό

Σε ερώτηση αν οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας, ο πρόεδρος του Σ.Η.Α.Μ Παναγιώτης Ψυρούκης τόνισε ότι «πλέον το επίπεδο ασφαλείας είναι ικανοποιητικό».

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχει θόρυβος λόγω του συνωστισμού που υπάρχει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά ωστόσο αυτό που τους προβληματίζει ως σωματείο είναι κυρίως οι ελλείψεις σε προσωπικό και όχι τόσο τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Όπως εξήγησε, υπάρχει ακόμα θέμα σε ότι αφορά τις «εφεδρείες» σε προσωπικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σφίγγουμε τα δόντια και κάνουμε υπομονή» καθώς πλέον το θέμα αυτό όπως γνωστοποιήθηκε αναμένεται να λυθεί με τις νέες προσλήψεις που έρχονται.

«Φτάσαμε στο αμήν για να γίνουν προσλήψεις»

«Φωνάζαμε χρόνια για να γίνουν προσλήψεις. Φτάσαμε στο αμήν για να γίνει αυτό. Νομίζω έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2010» δήλωσε ο κ.Ψυρούκης και υπογράμμισε: «Εμείς θέλουμε να υπηρετούμε σωστά τους επιβάτες».

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, συνολικά στην ΣΤΑΣΥ εργάζονται 2.500. Στη γραμμή 1, 2 και 3 του ΗΣΑΠ εργάζονται 450 εν ενεργεία οδηγοί και στο μετρό 200. Στη γραμμή 3 του μετρό (Δουκίσσης Πλακεντίας - αεροδρόμιο) εργάζονται αποκλειστικά 16 οδηγοί.

Έρχονται 650 προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών στα ΜΜΜ

Σε κάθε περίπτωση, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Dikaiologitika News είναι θέμα χρόνου η έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη 650 οδηγών και τεχνικών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, «άναψαν» το «πράσινο φως» για την δρομολόγηση της 

Ο νέος διαγωνισμός εγκρίθηκε και από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, μετά από την αποστολή του στην Ανεξάρτητη Αρχή από τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Έτσι λοιπόν, από μέρα σε μέρα αναμένεται το ΑΣΕΠ να αναρτήσει την προκήρυξη για την ενίσχυση του προσωπικού στα μέσα μεταφοράς και πιο συγκεκριμένα στις εταιρείες του 

Διαβάστε για την προκήρυξη που έρχεται εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός: Θετικός στον κορονοϊό οδηγός του μετρό