Υγεία

Νοσοκομειακοί Γιατροί Θεσσαλονίκης: Σχεδόν ανύπαρκτες οι κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς χωρίς κορονοϊό

Νοσοκομειακοί Γιατροί Θεσσαλονίκης: Σχεδόν ανύπαρκτες οι κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς χωρίς κορονοϊό
Στην αντεπίθεση περνάει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης μετά τη διάψευση, από τη διοίκηση και δύο διευθυντές του “ΑΧΕΠΑ”, της δήλωσης του προέδρου της νοσοκομειακής επιτροπής του “ΑΧΕΠΑ ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο ξεκινάει την εφημερία του χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ.

Ειδικότερα, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τις αναφορές περί έλλειψης κλινών στη ΜΕΘ και την επιλογή ασθενών.

Ωστόσο, οι νοσοκομειακοί γιατροί με μία ανακοίνωση κόλαφος επανέλαβαν με έντονο ύφος ότι οι συγκεκριμένες αναφορές είναι απολύτως αληθείς, καθώς τη στιγμή της δήλωσης όχι μόνο δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη covid στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ αλλά και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η λύση που δόθηκε ήταν να “αφαιρεθούν” οι 6 κλίνες από τη Μονάδα της Καρδιοχειρουργικής και μετά το θάνατο ενός διασωληνωμένου αρρώστου διατέθηκαν συνολικά 7 κλίνες το μεσημέρι. Έτσι, κατηγόρησαν τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ για «θράσος» και έκαναν λόγο για «ψέματα».