Υγεία

Χωρίς προτεραιοποίηση ο εμβολιασμός σε νησιά με μικρό πληθυσμό

Χωρίς προτεραιοποίηση ο εμβολιασμός σε νησιά με μικρό πληθυσμό Φωτογραφία: eurokinissi
Ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι σε νησιά με λιγότερους από 1.000 μόνιμους κάτοικους θα δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι όσοι το επιθυμούν την ίδια στιγμή και όχι μόνο όσοι ανήκουν σε ομάδες που έχουν προτεραιότητα.

Από τις 12 Γενάρη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε νησιά. Αρχικά, τα πρώτα εμβόλια χορηγήθηκαν σε υγειονομικούς και από τις 16 Γενάρη έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου και τα άτομα άνω των 85 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, θα παρακαμφτεί το σύστημα προτεραιοποίησης σε νησιά με λιγότερους από 1000 μόνιμους κάτοικους, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του News4health.

Αυτό θα γίνει για να επιταχυνθεί και να απλουστευτεί η διαδικασία εμβολίασμου σε περιοχές που δε συντρέχει λόγος να γίνεται ο εμβολιασμός των κατοίκων σύφωνα με το σύστημα προτεραιοποίησης.

«Σε νησιά με μόνιμους κατοίκους κάτω των 1000 θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι όσοι το επιθυμούν την ίδια στιγμή και όχι μόνο όσοι ανήκουν σε ομάδες που έχουν προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πότε θα εφοδιαστούν όλα τα νησιά με εμβόλια