Υγεία

To μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έδειξε αποτελεσματικότητα 66%

To μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έδειξε αποτελεσματικότητα 66%
Το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε από την Johnson & Johnson είναι κατά 66% αποτελεσματικό, ανακοίνωσε η βελγική εταιρεία Janssen, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών της J&J.

Η διεθνής δοκιμή εξέτασε τη χορήγηση μόνο μίας δόσης του εμβολίου, κάτι που διευκολύνει σημαντικά την διανομή του συγκριτικά με τα εμβόλια 2 δόσεων που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα (Pfizer, Moderna, AstraZeneca)

Η είδηση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Novavax ότι το εμβόλιο της ήταν κατά 89% αποτελεσματικό. Και τα 2 εμβόλια θα πρέπει να αναθεωρηθούν από τις ρυθμιστικές αρχές για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν.

Η Janssen, που αποτελεί φαρμακευτική εταιρεία η οποία ανήκει johnson & Johnson, ερευνά επίσης κατά πόσον δίνοντας δύο δόσεις θα δώσει είτε ισχυρότερη ή μεγαλύτερης διάρκειας προστασία. Η εταιρεία ανέφερε ότι τα αρχικά ευρήματά της έδειξαν ότι μια δόση απέτρεψε το 85% των σοβαρών περιπτώσεων.

Ο Δρ Paul Stoffels, ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Johnson & Johnson, είπε ότι «το εμβόλιο δυνητικά θα προστατεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από σοβαρές και θανατηφόρες εκβάσεις της Covid-19».

Πως λειτουργεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson