Υγεία

Γενικός Γραμματέας ΟΕΝΓΕ: 124 ασθενείς περιμένουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ, απελπιστική η κατάσταση

Γενικός Γραμματέας ΟΕΝΓΕ: 124 ασθενείς περιμένουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ, απελπιστική η κατάσταση
Την «άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών» πρότεινε ο Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο Νοσοκομειο Νικαιας και γενικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γιατρός: «124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς περιμένουν το τελευταίο 24ώρο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, 75 είναι ασθενείς COVID. Προφανέστατα έχουν τελειώσει οι ΜΕΘ».

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου, έκανε λόγο για «απελπιστική» κατάσταση στα νοσοκομεία.

Όπως είπε, όσοι ασθενείς χρειάζονται διασωλήνωση, αυτή γίνεται κανονικά ωστόσο, όταν η λίστα κλινών στις ΜΕΘ αδειάσει πρυτανεύει η ηλικία των ασθενών. Παράλληλα ζήτησε την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών όπου όπως υπογράμμισε μπορούν να συνδράμουν στη μάχη των ΜΕΘ αφού διαθέτουν και έμπειρο προσωπικό αλλά και κλίνες. Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ αναρωτήθηκε γιατί ακόμη δεν έχει γίνει αυτό, λέγοντας ότι η μοναδική λογική εξήγηση είναι θέμα κλινικαρχών, προσθέτοντας ότι «δεν είναι τώρα η ώρα της κερδοσκοπίας».

Ο γιατρός επιτέθηκε σε κυβέρνηση και Υπουργείο υγείας καταγγέλλοντας ότι από πέρσι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αρμόδιους, υπάρχει έλλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και επιπλέον δεν υπάρχει οργάνωση στη διενέργεια των τεστ. Επιπλέον, έστρεψε τα βέλη του και εναντίον του ΕΟΔΥ, λέγοντας «είναι virtual οντότητα; Θα έπρεπε να έχουμε έναν παντοδύναμο ΕΟΔΥ».