Υγεία

Τα κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες θα φέρουν νέες μεταλλάξεις

Τα κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες θα φέρουν νέες μεταλλάξεις
Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία που παρατηρείται στη χώρα μας οδήγησαν ουσιαστικά στην παραπάνω απόφαση όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθώς πλέον τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς.

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου ενώ μίλησε και για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Υπενθυμίζεται οτι όπως ανακοίνωσε η κα. Θεοδωρίδου με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας και την αυξανόμενη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, λαμβάνοντας υπόψιν τη διαθεσιμότητα εμβολίων, η Επιτροπή γνωμοδοτεί θετικά για εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών. Υπό τις παρούσες συνθήκες τα ωφέλη υπερτερούν. Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων».

Από την πλευρά του ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε: «Έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα για κατ' οίκον. Έχει εμβολιαστεί 410 πολίτες.

Εδώ και περίπου 10 μέρες έχουμε ξεκινήσει κινητά συνεργεία σε απομακρυσμένες περιοχές και έχουμε εμβολιάσει 5000 άτομα. Η Επιτροπή έδωσε την έγκριση και την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα».

NETWORK