Υγεία

Μετάλλαξη Όμικρον: Συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ανοιχτό να ισχύσουν νωρίτερα τα μέτρα

(Φωτ.: EUROKINISSI) (Φωτ.: EUROKINISSI)
Η τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σήμανε συναγερμό στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Το σοκαριστικό «άλμα» στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα -σύμφωνα με πληροφορίες- τα 18.000, φαίνεται πως «επισπεύδει» την εφαρμογή των νέων μέτρων, που ανακοινώθηκαν για τις 3 Ιανουαρίου.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης (29/12), με βασικό αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού και την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Επιπλέον, και ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων πριν από τις 3 Ιανουαρίου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ. 

Η πανδημία και η μετάλλαξή της Όμικρον φαίνεται ότι πλέον βρίσκεται σε ισχυρό βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στην περιοχή της Αττικής, όπου στα κρούσματα φαίνεται ότι υπάρχει μία αρκετά μεγάλη άνοδο.

Αυτή η άνοδος προβληματίζει τους επιστήμονες, αλλά οι εισαγωγές και τα εξιτήρια που παρατηρούνται αυτήν τη στιγμή δεν δείχνουν ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Συνεδρίαση και σήμερα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει και σήμερα, όχι για την πρόωρη λήψη μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθούν επί τάπητος υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μεταξύ των πρωτόκολλων που εξετάζονται είναι και περιορισμοί στους υγειονομικούς που είναι θετικοί ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα. Επίσης, συζητείται η απόφαση του CDC για τους εμβολιασμένους.

NETWORK