Υγεία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώτο «όχι» από το CAS στην προσφυγή της Ρωσίας για τις ομάδες της

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI) (Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
Το CAS είπε το πρώτο «όχι» στην έφεση της Ρωσίας για τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τις διοργανώσεις της UEFA και της FIFA.

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) απέρριψε την προσφυγή της Ρωσίας κατά του αποκλεισμού της από την UEFA και τη FIFA, «επικυρώνοντας» τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Τα διοικητικά όργανα ποδοσφαίρου FIFA και UEFA είχαν αποφασίσει από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές είτε οι ομάδες, θα αποβληθούν από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση (RFU) προσέφυγε στο CAS, αλλά ο πρόεδρος του Τμήματος Διαιτησίας Εφετών απέρριψε αίτημα άρσης της απαγόρευσης μέχρι να λάβει τελική απόφαση το CAS (αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας).

Η απόφαση αυτή αφορά τη Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Λειψία για τη φάση των «16» του Europa League (η γερμανική ομάδα προκρίθηκε άνευ αγώνων στα προημιτελικά).

Επιπλέον, η απόφαση αυτή σημαίνει πως οριστικοποιείται και ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με την Πολωνία να είναι αυτή που παίρνει το εισιτήρια για τον τελικό πρόκρισης στο Μουντιάλ.