Υγεία

Δανία: Ανακαλούνται κορεάτικα noodles λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε καψαϊκίνη

Δανία: Ανακαλούνται κορεάτικα noodles λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε καψαϊκίνη Φωτογραφία: PEXELS Photo by Engin Akyurt
H ποσότητα του καυτερού τσίλι στα noodles είναι μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο όριο και για αυτό ανακαλούνται από τα ράφια.

Δανοί αξιωματούχοι εξέδωσαν απόφαση βασει της οποίας ανακαλούνται τρία είδη πικάντικων στιγμιαίων noodles (instant noodles) από ένα δημοφιλές brand της Νότιας Κορέας λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε καψαϊκίνη, ενέχοντας ακόμη και κίνδυνο «οξείας δηλητηρίασης».

Οι τρεις γεύσεις ramen noodles που παρασκευάζονται από την εταιρεία Samyang Foods είναι οι εξής: Hot Chicken Stew, Buldak 3x Spicy & Hot Chicken και 2x Spicy & Hot Chicken, όπως ανέφερε η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Τροφίμων σε ανάρτηση στον ιστότοπό της αυτή την εβδομάδα. Η υπηρεσία τροφίμων και ασφάλειας της Δανίας ενθάρρυνε το κοινό να επιστρέψει αυτές τις γεύσεις στα καταστήματα ή να τις πετάξει διαβάζουμε στο healthstat.gr.

Η απόφαση ανάκλησης ήρθε μετά από πληροφορίες ότι νεαρά άτομα προκαλούν τους φίλους τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok και το Instagram, να καταναλώσουν πικάντικα noodles.

«Η πρόκληση είναι ποιος θα καταφέρει να αντέξει την υψηλή περιεκτικότητα του προϊόντος σε καψαϊκίνη. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε καψαϊκίνη είναι τόσο υψηλή που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία», ανέφερε η υπηρεσία σε δελτίο τύπου. «Στη Γερμανία, αρκετά παιδιά νοσηλεύτηκαν με δηλητηρίαση αφού κλήθηκαν να φάνε πατατάκια τσίλι», πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό, η ποσότητα του καυτερού τσίλι στα noodles είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτή στα τσιπς τσίλι, γεγονός που οδήγησε καταναλωτές σε νοσοκομεία στη Γερμανία.

Το «One Chip Challenge» ήταν μια παγκόσμια τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έβαζε τους νέους να φάνε ένα μόνο πικάντικο τσιπ τορτίγιας Paqui. Ένας έφηβος από τη Μασαχουσέτη που είχε συγγενές καρδιακό πρόβλημα πέθανε μετά από τη συμμετοχή του στο challenge, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι Δανοί αξιωματούχοι δεν ανέφεραν εάν έχουν λάβει αναφορές για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση των noodles που παρασκευάζει η Samyang Foods.