Υγεία

Βρέθηκε το φάρμακο κατά της φαλάκρας; Θαυματουργή ουσία βάζει τέλος στην τριχόπτωση

Βρέθηκε το φάρμακο κατά της φαλάκρας; Θαυματουργή ουσία βάζει τέλος στην τριχόπτωση Φωτογραφία: pexels
Ένα φυσικό σάκχαρο του οργανισμού μπορεί να είναι η θαυματουργή ουσία που θα σταματήσει την τριχόπτωση στους άνδρες και κατ' επέκταση τη φαλάκρα.

Οι ειδικοί έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με την τριχόπτωση, η οποία θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τομέα. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην National Library of Medicine, η ανδρογενετική αλωπεκία (AGA) είναι η πιο συχνή αιτία απώλειας μαλλιών στους άνδρες, επηρεάζοντας το 30-50% των ανδρών έως την ηλικία των 50.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η 2-δεοξυ-D-ριβόζη (2dDR), ένα φυσικό σάκχαρο που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Νέα αισιοδοξία για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης 

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Pharmacology έδειξε ότι η θεραπεία με 2dDR μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τις υπάρχουσες λύσεις εγκεκριμένες από τον FDA, αλλά χωρίς κάποιες από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Η καθηγήτρια Sheila MacNeil, συν-συγγραφέας της έρευνας, ανέφερε πως, παρά τη συχνότητα του προβλήματος, υπάρχουν μόνο δύο εγκεκριμένα φάρμακα από τον FDA για τη θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι μια πιθανή λύση στην απώλεια μαλλιών θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο η χρήση της φυσικής δεοξυριβόζης για την τόνωση της αιμάτωσης των τριχοθυλακίων και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των μαλλιών», δήλωσε η MacNeil.

NETWORK