Εκλογές 2015

Σαμαράς: «Δεν θα γίνουμε Β. Κορέα επειδή το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σαμαράς: «Δεν θα γίνουμε Β. Κορέα επειδή το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ» ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ Σαμαράς: «Δεν θα γίνουμε Β. Κορέα επειδή το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ» ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ Φωτογραφία: Σαμαράς: «Δεν θα γίνουμε Β. Κορέα επειδή το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ» ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ
Σαμαράς: «Δεν θα γίνουμε Β. Κορέα επειδή το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ» Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την προεκλογική του ομιλία στην Κομοτηνή. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για τις θέσεις του κόμματός του που αφορούν τους λαθρομετανάστες, την τρομοκρατία, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κώδικα δεοντολογίας που έδωσε στην δημοσιότητα κατάργησε την συνείδηση των βουλευτών. Ανήκουν στον έδρες τους στο κόμμα. Εκείνοι έχουν πρώτα το κόμμα και μετά την Δημοκρατίας. Δεν θα μετακομίσουμε στην Β. Κορέα επειδή το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα σημείωσε ότι με την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο ελαχιστοποιήθηκε η διέλευση των λαθρομεταναστών: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε αποτρεπτικό. Θέλει να τους αφήσει να έρχονται , να τους δώσει ελληνική ιθαγένεια και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά».

Για την σύλληψη του Ξηρού ο Α. Σαμαράς αναρωτήθηκε «γιατί δεν έχουν βγάλει μια ανακοίνωση που να συγχαίρουν την ΕΛ.ΑΣ. Αλλά είναι εκείνοι που υπερασπίζονται τους τρομοκράτες. Θέλουν να καταργήσουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και να αφοπλίσουν την ΕΛ.ΑΣ Εμείς θα στηρίξουμε την αστυνομία νομικά και οικονομικά τη ΝΔ»

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις

«Δεν θα χρειαστούν άλλες θυσίες» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και προανήγγειλε πως θα γίνουν μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές και στον ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα δήλωσε πως τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ θα δίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δήλωσε ότι δεν θα φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών και ανέφερε ότι υπάρχει σκέψη να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις της Θράκης.

«Τα επόμενα χρόνια θα γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ένα πιο μικρό και ευέλικτο δημόσιο, δεν γίνεται δημόσια διοίκηση με πενιχρούς μισθούς. Στυλοβάτης της οικονομίας είναι ο ιδιωτικός τομές. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως ανάπτυξη είναι να μοιράζει το κράτος χρήματα. Και που θα τα βρει το κράτος; Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις που κάποιοι ακόμα και σήμερα τις διώχνουν. Ανάπτυξη σημαίνει αποκρατικοποιήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τις ματαιώσει και τις πολεμάει»

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε για άλλη μία φορά τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα διακινδυνεύσει την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ: "Να ποιους υπηρετούν. Βολεμένους συνδικαλιστές και κερδοσκόπους".