Εκλογές 2015

Δημοσκόπηση Rass: Έξι κόμματα στην βουλή προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Rass: Έξι κόμματα στην βουλή προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ Δημοσκόπηση Rass: Έξι κόμματα στην βουλή προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: Δημοσκόπηση Rass: Έξι κόμματα στην βουλή προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Rass: Έξι κόμματα στην βουλή προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ Σκηνικό πόλωσης γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, δείχνει η δημοσκόπηση της Rass που διενεργήθηκε για λογαριασμό και δημοσιεύει σήμερα το iefimerida.gr.

Η δημοσκόπηση της Rass δείχνει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα 3 % έναντι στην ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουρίου 2015, αλλά και υψηλή αντοχή της Νέα Δημοκρατίας στο εκλογικό αποτέλεσμα. Τσίπρας και Σαμαράς δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για τα μικρότερα κόμματα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι καταγράφουν χαμηλά ποσοστά.

Πρόθεση ψήφου-6κομματική Βουλή:

ΣΥΡΙΖΑ 30,2%
ΝΔ 27,2%
Το Ποτάμι 5,8%
Χρυσή Αυγή 4,8%
ΚΚΕ 4,4%
ΠΑΣΟΚ 3,6%
ΑΝΕΛ 2,7%
Το Κίνημα 2,3%
Αλλο 3,8%
Ακυρο-Λευκό 2,0%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 13,2%

Τον κ. Σαμαρά (42,0%) ως καταλληλότερο πρωθυπουργό υποδεικνύουν οι ψηφοφόροι των κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι γυναίκες, οι δεξιοί, οι κεντροδεξιοί και οι κεντρώοι πολίτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νοικοκυρές και οι συνταξιούχοι, οι νέοι από 18 έως 34 χρόνων αλλά και εκείνοι που έχουν υπερβεί το 55 ο έτος της ηλικίας τους.
Τον κ. Τσίπρα (32,9%) ως καταλληλότερο πρωθυπουργό θεωρούν οι μισθωτοί του Δημοσίου, οι πολίτες που ιδεολογικά κινούνται από την άκρα αριστερά έως την κεντροαριστερά και οι ηλικίες 35 έως 54 χρόνων.