Εκλογές 2015

Στρατούλης: Θα επαναπροσληφθούν οι 9.500 απολυμένοι του Δημοσίου

Στρατούλης: Θα επαναπροσληφθούν οι 9.500 απολυμένοι του Δημοσίου Στρατούλης: Θα επαναπροσληφθούν οι 9.500 απολυμένοι του Δημοσίου Φωτογραφία: Στρατούλης: Θα επαναπροσληφθούν οι 9.500 απολυμένοι του Δημοσίου
Στρατούλης: Θα επαναπροσληφθούν οι 9.500 απολυμένοι του Δημοσίου «Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να φύγουν μνημόνια και τρόικες», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης και, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, προανήγγειλε την επιστροφή των 9.500 υπαλλήλων που έφυγαν από το Δημόσιο, την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους είναι κάτω από 700 ευρώ.

«Πρώτο μέτρο από τα συμβολικά θα είναι η επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ στους ηλικιωμένους στα 360 ευρώ, για όσους κυρίως ήταν ομογενείς», είπε στον «Βήμα 99,5» ο υποψήφιος βουλευτής, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμα και θα καταθέσει μέσα στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης 8 νομοσχέδια.

Σχολιάζοντας την κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση των ακινήτων, ο κ. Στρατούλης αρκέστηκε να πει ότι το κόμμα του θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και απέφυγε να μιλήσει, όπως κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τον φόρο που θα τον αντικαταστήσει.

Παράλληλα, μιλώντας χθες στον Αθήνα 9,84 για το όριο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι ο όριο που θα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχαν οι παλαιότεροι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στα 450.000 ευρώ.

«Θα είναι αρκετά μεγαλύτερο το όριο και θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.