Εκλογές 2015

Χαμός σε ΣΥΡΙΖΑ και ξένους δημοσιογράφους απο τα exit poll

Χαμός σε ΣΥΡΙΖΑ και ξένους δημοσιογράφους απο τα exit poll (ΑΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ) Χαμός σε ΣΥΡΙΖΑ και ξένους δημοσιογράφους απο τα exit poll (ΑΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
Χαμός σε ΣΥΡΙΖΑ και ξένους δημοσιογράφους απο τα exit poll Λίγο πριν τις επτά απόψε κορυφώθηκε το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων ανταποκριτών στο κέντρο Τύπου του Ζαππείου. Δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί στάθηκαν μπροστά το video wall προκειμένου να καταγράψουν τις εκτιμήσεις των exit poll όπως αυτά μεταδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Τα τηλέφωνα άναψαν καθώς όλοι έσπευδαν να μεταδώσουν τα αποτελέσματα των exit poll και τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα περιθώρια αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου πολλοί από τους ανταποκριτές ζήτησαν τη γνώμη συναδέλφων τους Ελλήνων δημοσιογράφων.

Σε πανηγυρικό κλίμα υποδέχτηκαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πλήθος κόσμου και πολλοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία από νωρίς το απόγευμα. Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις εξόδου (exit polls) ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς».

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) παρακολούθησαν και αντιπροσωπείες αριστερών σχηματισμών από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Η αλλαγή στην Ελλάδα θα σηματοδότηση την αλλαγή στις πολιτικές της Γερμανίας και της Ευρώπης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος Die Linke, Ρόλαντ Τζέρμαν.