Φωτορεπορτάζ

Βιβλικές καταστροφές στη Σαμοθράκη (pics)

Βιβλικές καταστροφές στη Σαμοθράκη (pics)
Βιβλικές καταστροφές σημειώθηκαν στη Σαμοθράκη τη νύχτα σύμφωνα με κατοίκους. Το νησί σήμερα μετράει τις πληγές του, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Εικόνες από τις καταστροφές που ανέβασαν κάτοικοι της Σαμοθράκης στα κοινωνικά δίκτυα:

Βιβλικές καταστροφές σημειώθηκαν στη Σαμοθράκη τη νύχτα σύμφωνα με κατοίκους. Το νησί σήμερα μετράει τις πληγές του, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους δρόμους της Χώρας και στις γύρω περιοχές όπου χείμαρροι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Σε κάποιους δρόμους το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει ενώ υπάρχουν αναφορές για οχήματα που παρασύρθηκαν.

Τη νύχτα σε μεγάλο μέρος του νησιού δεν υπήρχε ρεύμα, νωρίς το πρωί σε κάποιες περιοχές η ηλεκτροδότηση επανήλθε όμως υπάρχουν σε διάφορα σημεία προβλήματα με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Τη νύχτα στο κέντρο Υγείας του νησιού πλημμύρισε το υπόγειο ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε υπόγεια και ισόγεια σε αρκετά κτίρια και οικίες.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μας στέλνει γυναίκα κάτοικος, που έχει ξενοδοχείο και έχει αποκλειστεί μέσα σε αυτό. Όπως μας είπε άλλοι κάτοικοι της πετούν μπουκάλια με πόσιμο νερό σε μπαλκόνι.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί και η πρόγνωση του καιρού καθώς σύμφωνα με αυτή δεν αποκλείεται μέχρι το μεσημέρι να υπάρξει και άλλη καταιγίδα στο νησί. Βελτίωση διαφαίνεται μετά τις 12 το μεσημέρι.

Βοήθεια σε μηχανήματα στέλνει σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ10:24 Αναχωρεί το πλοίο για το νησί, στο πλοίο βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς που πάει στο νησί. Για άγνωστο λόγο δεν μπήκαν στο πλοίο τα μηχανήματα του Στρατού.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 09:40 Ολική καταστροφή του δικτύου υδροδότησης στη Χώρα. Στο νησί θα πάνε και υδροφόρες για τις περιοχές που δεν έχουν πλέον πόσιμο νερό. Κάτω από τη λάσπη θάφτηκε και το αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού. Αίτημα για κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταθέτει ο Δήμαρχος κ. Βίτσας.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 09:30 Ο κάτω όροφος του Κέντρου Υγείας του νησιού έχει θαφτεί στη λάσπη, ασθενείς μεταφέρθηκαν στον πάνω όροφο. 200 στρατιώτες και 4 μηχανήματα για έργα ετοιμάζονται ήδη για το νησί ενώ σπεύδει και ελικόπτερο. Κινητοποίηση για να φτάσουν γρήγορα στο νησί και φάρμακα και άλλα είδη.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 09:17 Η εικόνα για τις καταστροφές γίνεται χειρότερη. Το Δημαρχείο του νησιού δεν λειτουργεί, τοίχοι υποχώρησαν και πέρασε από μέσα χείμαρρος, ενώ έχει αποκοπεί οδικά όλο το νότιο τμήμα του νησιού. Σε κινητοποίηση πλέον η ελληνική κυβέρνηση. Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα αναχωρεί για το νησί. Η καταστροφή είναι τέτοια που μέχρι πριν λίγη ώρα οι αρχές μπορούσαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μόνο με ασύρματο. Επιχειρήσεις στη χώρα “εξαφανίστηκαν” έχουν θαφτεί κάτω από λάσπη. Οι περισσότερες γέφυρες στο νησί έχουν υποχωρήσει. Στο νησί καταφτάνει και βοήθεια από το Στρατό και την Πυροσβεστική.

samothra.jpg

samoth1.jpg

samot3.jpg

samoth3.jpg

πηγη alexpoli.gr