Εκλογές 2014

Σαμαράς: Πήραμε το μήνυμα και συνεχίζουμε

Σαμαράς: Πήραμε το μήνυμα και συνεχίζουμε Σαμαράς: Πήραμε το μήνυμα και συνεχίζουμε
Σαμαράς: Πήραμε το μήνυμα και συνεχίζουμε Ο λαός έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά απέρριψε και την ανατροπή δήλωσε ο πρωθυπουργός για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος των δηλώσεων του στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “μέσα στην τρικυμία της κρίσης δεν μπόρεσε καν να αυξήσει τα ποσοστά του και μετά ήθελαν και πρόωρες εκλογές” και ότι “δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αστάθεια”.

"Είναι ευτύχημα για την Ελλάδα ότι, παρά τα τεράστια προβλήματα, η κυβέρνησή μας άντεξε στις ακραίες επιθέσεις εναντίον της…Ενώ όσοι προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές απέτυχαν! Δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε την αστάθεια, ούτε την αβεβαιότητα, ούτε την ακυβερνησία που επιδίωκαν. Το σύνθημα, «σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν» έπεσε στο κενό!", είπε ο Αν Σαμαράς.

Επίσης αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακόμα και στους δήμους και τις περιφέρειες όπου κατέβασε κομματικά ψηφοδέλτια “απέτυχε σχεδόν παντού στην Ελλάδα”.
Συνεχίζοντας στη λογική των προεκλογικών του δηλώσεων ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι “πριν δύο χρόνια αποτρέψαμε τα χειρότερα για την Ελλάδα, σήμερα αποτρέψαμε τον χειρότερο εφιάλτη”.

“Τώρα θα προχωρήσουμε στο τελευταίο μέρος της διαδρομής: να βγούμε οριστικά από την κρίση”, συνέχισε.

Όπως είπε “καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια” και “η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα και μια ομαλή πορεία της Ελλάδας για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Και διορθώνοντας τις αδικίες που έγιναν…"

Φτάνοντας λίγα λεπτά αργότερα στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν σχεδιάζει αλλαγές στην κυβέρνηση.