ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

6000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

6000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Σε 6.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ορίστηκε ο μέγιστος αριθμός των προσλήψεων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους ΔΗΜΟΥΣ, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Όπως προβλέπει η απόφαση, οι προσλήψεις θα γίνουν για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (υπάλληλοι καθαριότητας κ.λπ.), κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας Επιτροπής.

Η πλήρωση των 6.000 θέσεων θα γίνεται σταδιακά και σε συνάρτηση με τις διαθέσιμες πιστώσεις των ΟΤΑ, λαμβάνοντας υπόψη τεκμηριωμένες ανάγκες.

Αναλυτικά η απόφαση ορίζει «το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων που θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ α΄ βαθμού για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ.1 της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, σε έξι χιλιάδες (6.000) συνολικά. Η πλήρωση των εν λόγω θέσεων θα γίνεται σταδιακά και σε συνάρτηση με τις διαθέσιμες πιστώσεις των ΟΤΑ, λαμβάνοντας υπόψη τεκμηριωμένες ανάγκες».

Οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου για ανταποδοτικούς τομείς των ΟΤΑ δεν θα υπόκεινται σε έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή για τις προσλήψεις, ούτε στον περιορισμό της μείωσης κατά 10% των συμβασιούχων για το 2012. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ θα ακολουθήσει η κατανομή των θέσεων ανά ΟΤΑ και μέχρι τα τέλη Απριλίου θα γίνουν οι προκηρύξεις από τους δήμους.