Ελλάδα

Φωτιά στην Ηλεία: Ένα ξύλο έσωσε τη ζωή του πυροσβέστη - «Ένα χάος, αυτό είναι το χάλι μας»

Φωτιά στην Ηλεία: Ένα ξύλο έσωσε τη ζωή του πυροσβέστη - «Ένα χάος, αυτό είναι το χάλι μας»
Μπήκε για χειρουργείο το βράδυ και τώρα είναι όλα καλά.

Ένας δασοκομάντο πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Ηλεία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δεν υπάρχει πλέον εστία φωτιάς λόγω των καιρικών συνθηκών καθώς στο σημείο εκδηλώθηκαν καταιγίδες και καταρρακτώδης βροχή.

«Οκτώβριος και εμείς σβήνουμε φωτιές, αυτό είναι το χάλι μας» ανέφερε αρχικά ο διευθυντής των Επειγόντων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Βαγγέλης Δημητρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Αναφορικά με τον πυροσβέστη που τραυματίστηκε, είπε ότι μπήκε για χειρουργείο το βράδυ και είναι όλα καλά.

«Χθες το μεσημέρι με την έκταση της φωτιάς και λόγω των ισχυρών ανέμων, η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε την 6η ΥΠΕ για μεγάλη φωτιά στην περιοχή και να έχουμε τον νου μας. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα ''τρέξε, υπάρχει ένας πυροσβέστης στο βουνό που κινδυνεύει να χάσει το πόδι του γιατί τραυματίστηκε στη διαδικασία της κατάσβεσης. Άντε τώρα μέσα στο απόλυτο χάος και μέσα στους καπνούς να βρούμε πού είναι ο πυροσβέστης. Όντως με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του νομού Ηλείας, φτάσαμε στο συμβάν. Αυτό που του έσωσε τη ζωή, ήταν ένα ξύλο, το κράτησα για ενθύμιο, για ανάμνηση, ήταν σε χάλια κατάσταση το πόδι. Στο νοσοκομείο έγιναν όλα όσα έπρεπε» περιέγραψε.