ΧΡΗΣΙΜΑ

Το βίντεο που σοκάρει: Σκότωσα έναν άνθρωπο

Το βίντεο που σοκάρει: Σκότωσα έναν άνθρωπο
Το βίντεο που σοκάρει: Σκότωσα έναν άνθρωπο Σε βίντεο που «ανέβασε» στο διαδίκτυο ένας 22χρονος οδηγός, ομολόγησε πως σκότωσε κατά λάθος έναν άνθρωπο, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε, υπό την επήρεια αλκοόλ ενώ, είναι πρόθυμος να αναλάβει την «πλήρη ευθύνη». Το τρισήμιση λεπτών βίντεο αναρτήθηκε σε τουλάχιστον δύο ιστοσελίδες την Τρίτη, και παρουσιάζει τον 22χρονο Μάθιου Κόρντλ, να περιγράφει τι οδήγησε στο ατύχημα που σκότωσε τον άντρα πριν από τρεις μήνες.

«Το όνομά μου είναι Μάθιου Κορντλ, και στις 22 Ιουνίου 2013, χτύπησα και σκότωσα τον Βίνσεντ Κανζάνι» λέει μελαγχολικά. «Αυτό το βίντεο είναι η ομολογία μου».

Ο Κορντλ λέει στο βίντεο πως «έκανε λάθος»όταν αποφάσισε να επιστρέψει με το φορτηγό του στο σπίτι του υπό την επήρεια αλκοόλ και πως χτύπησε ένα άλλο αυτοκίνητο, σκοτώνοντας τον 61χρονο Κανζάνο.

Το βίντεο ξεκινά με το πρόσωπο του Κορντλ κρυμμένο πίσω από «μωσαϊκό» και την περιγραφή του για το πώς πάλεψε με την κατάθλιψη και πως απλά ήθελε να περάσει καλά με τους φίλους του «πηγαίνοντας από το ένα μπαρ στο άλλο» την ημέρα του δυστυχήματος. Στη συνέχεια περιγράφει πως κατέληξε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο.

Στη συνέχεια το πρόσωπο του Κορντλ γίνεται πιο «καθαρό», καθώς αποκαλύπτει την ταυτότητά του και ομολογεί ότι σκότωσε τον Κανζάνι.

«Όταν συλληφθώ, θα δηλώσω ένοχος και θα αναλάβω την πλήρη ευθύνη για ότι έκανα στον Βίνσεντ και την οικογένειά του» δηλώνει ο Κορντλ.

Συνεχίζοντας, λέει πως κατανοεί ότι με τη δημοσίευση του βίντεο δίνει στους εισαγγελείς «όλα όσα χρειάζονται για να βάλουν για πολλά χρόνια στη φυλακή».

Ο εισαγγελέας Ρον Ο'Μπράιαν δήλωσε την Πέμπτη πως ο Κορντλ ήταν ύποπτος για το θανατηφόρο δυστύχημα, αλλά δεν έχει καταδικαστεί. Ο Ο'Μπράιαν δήλωσε πως είδε το βίντεο και θα «κατεβάσει» ένα αντίγραφο ως αποδεικτικό στοιχείο, ενώ η ποινή για μια τέτοια πράξη μετά από ομολογία ανέρχεται σε οχτώ χρόνια.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως το δείγμα αίματος του Κορντλ από την ημέρα του δυστυχήματος ήταν θετικά στο αλκοόλ και αρνητικά σε ναρκωτικά. Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Κορντλ ανέφερε πως το βίντεο είναι ένα «ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο» για το χαρακτήρα του και τόνισε πως προτίθεται να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς.

Ο Κορντλ κλείνει την ομολογία του «ικετεύοντας» τους οδηγούς να μην πίνουν όταν πρόκειται να οδηγήσουν.

«Δεν μπορώ να φέρω πίσω στη ζωή τον κύριο Κανζάνι, και δεν μπορώ να διαγράψω ότι έχω κάνει, αλλά μπορείτε να σωθείτε. Τα θύματά σας μπορούν να σωθούν. Σας παρακαλώ» λέει ο Κορντλ προτού εμφανιστεί ένα σχετικό μήνυμα στην οθόνη που αναφέρει: «Υποσχεθείτε πως δε θα πίνετε όταν πρόκειται να οδηγήσετε».

πηγη:Eθνος