Αθλητισμός

Τεντόγλου: Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης και φέτος - Πώς ψηφίζετε

Τεντόγλου: Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης και φέτος - Πώς ψηφίζετε Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Οι «αντίπαλοι» του Τεντόγλου για τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου.

Μετά την αυλαία στην αγωνιστική δράση, ξεκίνησε η σεζόν των βραβεύσεων. Και το όνομα του Μίλτου Τεντόγλου δεν θα μπορούσε να λείπει από τις λίστες των υποψήφιων.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους είναι και φέτος υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου στην Ευρώπη. Κάτι απόλυτα λογικό, καθώς βρέθηκε τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου φέτος: στους Ολυμπιακούς αγώνες, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού. Επίσης, με το άλμα του στα 8,65 μ., πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στο μήκος.

Πώς γίνεται η ψηφοφορία

Οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίσουν στην πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην ιστοσελίδα της.

Η ψηφοφορία κλείνει στις 29 Σεπτεμβρίου και το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί με βάση τις ψήφους του κόσμου, των εθνικών ομοσπονδιών, των δημοσιογράφων και της επιτροπής ειδικών της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα μετρήσουν από 25%.

Οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία θα ανακοινωθούν στις 8-9 Οκτωβρίου, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις Σκόπια (26/10).

Οι «αντίπαλοι» του Τεντόγλου

Πέρυσι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αθλητές αναδείχθηκαν ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν και η Φέμκε Μπολ.

Ο Νορβηγός πρωταθλητής των 1.500 μ. και 5.000 μ. είναι και φέτος υποψήφιος για το βραβείο, ενώ ανάμεσα στους αντιπάλους του Μίλτου Τεντόγλου είναι και το «φαινόμενο» του επί κοντώ, ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν Μόντο Ντουπλάντις.

Οι υποψήφιοι

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα, μήκος)
Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία, επί κοντώ)
Λενάρντο Φάμπρι (Ιταλία, σφαιροβολία)
Μάθιου Χάντσον- Σμιθ (Βρετανία, 400 μ.)
Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν (Νορβηγία, 1.500 μ./5.000 μ.)
Μάρκους Ρουθ (Νορβηγία, Δέκαθλο)
Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία, ύψος)
Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία, 400 μ. εμπ.).