Δημόσιο

Τα δρομολόγια του «τρόμου» στη Δυτική Αττική

Τα δρομολόγια του «τρόμου» στη Δυτική Αττική Τα δρομολόγια του «τρόμου» στη Δυτική Αττική
Εικόνες ντροπής λαμβάνουν χώρα σχεδόν σε καθημερινή βάση σε αρκετές γραμμές της ΟΣΥ στη Δυτική Αττική, πέτρες που σπάνε παράθυρα λεωφορείων, επιθέσεις σε οδηγούς, ληστείες και τρομοκρατία επιβατών που επέλεξαν το δημόσιο λεωφορεία για να επιστρέψουν στο σπίτι τους, χρήση ναρκωτικών μέσα στο όχημα.

Στο έλεος «συμμοριών είναι πολλές γραμμές λεωφορείων στη Δυτική Αττική, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Μενίδι, Ασπρόπυργος και πλέον και Πειραιάς είναι οι περιοχές που το 90% των οδηγών δεν θέλει να πραγματοποιεί δρομολόγια.

Αν και τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, ωστόσο λύση δεν έχει δοθεί.

Τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων που αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα είναι σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ κ. Φώτη Νικολακόπουλο το Β12 (Στ. Λαρίσης - Ανω Λιόσια), το 735 (Κάτω Πατήσια - Ζεφύρι), το Α10 (Αθήνα - Αχαρναί), το 839 που συνδέει την Αγία Βαρβάρα με το μετρό και 805 (Νεόκτιστα - Ασπρόπυργος), σήμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία».

«Δεν ανεχόμαστε άλλο, οι επιβάτες και οι συνάδελφοί μας να είναι έρμαια «ομάδων» που σχεδόν καθημερινά βιαιοπραγούν εις βάρος τους. Δεν είναι αυτό, το συγκοινωνιακό έργο που επιθυμούμε να παράσχουμε, με δρομολόγια «τρόμου», αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων.

Όταν η αστυνομία δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να συνοδεύει κάθε λεωφορείο εφαρμόστηκε διακοπή μέρους του δρομολογίου μετά τις 7.30 το βράδυ.

Ανάλογη απόφαση για αλλαγή του δρομολογίου όταν νυχτώνει εφαρμόζεται εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια και στη γραμμή 735 (Ζεφύρι).

Από τις 6 το απόγευμα το χειμώνα και από τις 8 το βράδυ το καλοκαίρι το λεωφορείο περνά περιμετρικά του Ζεφυρίου, προκειμένου οδηγοί και επιβάτες να νιώθουν πιο ασφαλείς.