Ελλάδα

Ευαισθησία για τους ΑμεΑ μόνο στα social media: Φρακαρισμένες ράμπες από ασυνείδητους οδηγούς

Ευαισθησία για τους ΑμεΑ μόνο στα social media: Φρακαρισμένες ράμπες από ασυνείδητους οδηγούς
Αυτοκίνητα, μηχανάκια, επαγγελματικά οχήματα, παρκαρισμένα μπροστά και πάνω σε ράμπες αναπήρων, πεζοδρόμια και διαβάσεις.

Το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης και της κακής οδικής συμπεριφοράς εξακολουθεί να υφίσταται ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου η παρουσία της τροχαίας αλλά και της δημοτικής αστυνομίας είναι αισθητή.

auto7_censored_6c6b5.jpg

Τι και αν οι κλήσεις «πέφτουν βροχή», τι και αν τα πρόστιμα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι «τσουχτερά», οι περισσότεροι οδηγοί δεν «βάζουν» μυαλό. Παρά την ευαισθητοποίηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φωτογραφίες, αναρτήσεις και καταγγελίες, η κατάσταση παραμένει ίδια.

autokinita1_censored_f5e06.jpg

Στο επιτόπιο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το Dnews στο κέντρο της Αθήνας, όπως στο Κωλονάκι, στην Ομόνοια, στο Μεταξουργείο, στους δρόμους πέριξ του Συντάγματος, απεικονίζεται η θλιβερή πραγματικότητα. Ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουν όπου βρουν χωρίς να σκεφτούν τη δυσκολία που προκαλούν στους συνανθρώπους μας.

auto2_censored_788ae.jpg

Αγανακτισμένοι πολίτες μέσω του Dnews εκφράζουν τα παράπονα τους για το πρόβλημα που παραμένει άλυτο.

Ο κ. Κατερίνα εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Η ίδια περιγράφει στο Dnews τον καθημερινό γολγοθά που ζει καθημερινά στο κέντρο.

auto3_censored_d4fdd.jpg

«Κάτι τόσο απλό για τον περισσότερο κόσμο που είναι και θα έπρεπε να είναι δεδομένο για όλους μας, η πρόσβαση των πεζών στους δρόμους κάθε ημέρα είναι μία περιπέτεια για εμένα και για όποιον άλλον αντιμετωπίζει κάποιο είτε κινητικό, είτε άλλο θέμα. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μηχανάκια, πάνω στα πεζοδρόμια, διπλοπαρκαρισμένα μπροστά, γενικώς μία κατάσταση απαράδεκτη. Βλέπω συνεχώς τη δημοτική να κόβει κλήσεις. Τι να το κανεις; Δεν βοηθάει σε κάτι. Όλα είναι θεμα παιδείας. Πως μαθαίνουμε τα παιδιά μας, τους νέους οδηγούς, πως συμπεριφερόμαστε στο διπλανό μας. Ναι πειράζει να αφήσεις το Μάκη σου τρία λεπτά πάνω στη ράμπα επειδή θες να πάρεις κάτι από το περίπτερο. Αυτά τα τρία λεπτά μπορεί να θέλει να της διασχίσει κάποιος που δεν μπορεί να περπατήσει, δεν μπορεί να δει ή ακόμα και κάποιος ηλικιωμένος. Γιατί πρέπει να βρεθεί σε αυτή τη θέση; Πάρκαρε πιο κάτω για πάρεις τσιγάρα ή ότι άλλο θέλεις», δηλώνει απογοητευμένη στο Dnews.

auto4_censored_b04c3.jpg

«Επαναστάτες του καναπέ», χαρακτηρίζει ο κ. Γιώργος την πλειοψηφία του κόσμου. Όπως αναφέρει ο ίδιος όταν ένα περιστατικό λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και δημοσιότητα στο διαδύκτιο τότε όλοι θυμούνται και φωνάζουν.

auto5_censored_0fc81.jpg

«Μην φανταστείτε και κάτι ιδιαίτερο, για τρεις με τέσσερις ημέρες κρατάει το πανηγύρι. Ο ανιψιός μου είναι σε αμαξίδιο διότι αντιμετωπίζει εκ γενετής κινητικά προβλήματα. Δεν έχει υπάρξει ημέρα που να βγούμε έξω και να μην δούμε κάποιο όχημα παρκαρισμένο η με αλάρμ είτε πάνω σε διάβαση, είτε πάνω σε πεζοδρόμιο, είτε μπροστά σε ράμπα. Ειλικρινά αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία συνείδηση; Δεν περιμένω να κάνει κάτι η πολιτεία ή οι αρχές. Από εμάς τους ίδιους περιμένω να δείξουν σεβαστό. Έχω βαρεθεί να τσακώνομαι γιατί αρκετοί από αυτούς έχουν και μεγάλο θράσος. Θεωρούν πως δεν έχουν κάνει κάτι και ότι μπορούν να παρκάρουν και να οδηγούν όπως θέλουν», καταλήγει στο Dnews.

auto6_censored_d6ee3.jpg