Δημόσιο

Το «φιάσκο» της πολυδιαφημισμένης τηλεματικής λεωφορείων και τρόλει

Το «φιάσκο» της πολυδιαφημισμένης τηλεματικής λεωφορείων και τρόλει Το «φιάσκο» της πολυδιαφημισμένης τηλεματικής λεωφορείων και τρόλει
Η πολυδιαφημισμένη «έναρξη της κανονικής λειτουργίας της τηλεματικής» για τα λεωφορεία και τα τρόλει της Αθήνας τείνει να εξελιχθεί σε φιάσκο.

Η «πρεμιέρα» του συστήματος ήταν η 21η Μαρτίου με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη να τονίζει πως όλες οι υποδομές έχουν εγκατασταθεί και το σύστημα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία μέσα στον Απρίλιο.

Με τον Απρίλη νας μας αποχαιρετά, η πραγματικότητα στους δρόμους της Αθήνας είναι διαφορετική. Από τις 1.000 «έξυπνες» στάσεις που έχουν τοποθετηθεί, δεκάδες είναι εκτός λειτουργίας. Ενώ σε πολλές από αυτές που λειτουργούν, δεν αναγράφονται μέχρι στιγμής όλες οι λεωφορειακές γραμμές.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος, υπάρχουν ακόμα πολλά οχήματα στα οποία ο εξοπλισμός της τηλεματικής είτε δεν έχει εγκατασταθεί είτε δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Αλλά ακόμα και στα οχήματα που έχουν ενεργοποιημένο τον εξοπλισμό, πολλές φορές η οθόνη πληροφόρησης των επιβατών ή η ηχητική ενημέρωση δεν λειτουργούν.

Επίσης, μέχρι σήμερα δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και κυκλοφορήσει οι εφαρμογές για υπολογιστές και smartphones.