Ελλάδα

Πού και τι ώρα θα βρέξει αύριο στην Αθήνα

Πού και τι ώρα θα βρέξει αύριο στην Αθήνα
Η κακοκαιρία Cassandra θα κάνει και ένα γρήγορο πέρασμα από την Αττική χωρίς ωστόσο να δώσει έντονα φαινόμενα εκτός από βροχές σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με τον Κλέρχο Μαρουσάκη η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα και μέσα στη διάρκεια της ημέρας και κυρίως αύριο θα μετακινηθούν ανατολικότερα για να καταλήξει μέσα στο Σαββατοκύριακο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Η συγκεκριμένη κακοκαιρία, αναμένεται να δώσει και κάποιες βροχές στην Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται να βρέξει στο κέντρο της Αθήνας αύριο Σάββατο γύρω στις 6 το απόγευμα. Βροχή την ίδια ώρα προβλέπει και για τα βόρεια - βορειονατολικά προάστια. Στα δυτικά προάστια οι πρώτες ψιχάλες αναμένεται να πέσουν γύρω στις 3 το μεσημέρι. 

Σήμερα, είναι μία ημέρα που θα αρχίσει ο καιρός να αλλάζει ιδιαίτερα στη δυτική Ελλάδα.

Έρχεται ένα οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας, ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, θα κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά και θα απασχολήσει πρώτα τη δυτική Ελλάδα σήμερα και από αύριο θα κάνει ένα πέρασμα και από άλλες περιοχές για να καταλήξει προς το ανατολικό βορειοανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα με αρκετά φαινόμενα.

Σήμερα Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου σιγά σιγά ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά προς το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα όπου θα συναντήσουμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε ήπιες καιρικές συνθήκες με λίγες συννεφιές οι οποίες προς τα κεντρικά και βόρεια το βράδυ θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές.