Δημόσιο

To Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει το Δήμο για κόψιμο του νερού σε οικογένειες προσφύγων

To Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει το Δήμο για κόψιμο του νερού σε οικογένειες προσφύγων To Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει το Δήμο για κόψιμο του νερού σε οικογένειες προσφύγων
Το κόψιμο του νερού σε οικογένειες προσφύγων στην περιοχή Νεράκι του Λαυρίου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαυρεωτικής καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Το ΕΚ Λαυρίου άμεσα έκανε παρέμβαση, παραδίδοντας εμφιαλωμένα νερά και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες του καταυλισμού, καταγγέλλοντας το κόψιμο του νερού.

Το ΕΚ Λαυρίου στην ανακοίνωση - καταγγελία σημειώνει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λαυρεωτικής σε άλλη μια απόφαση-ντροπή αποφάσισε την απομάκρυνση μερικών δεκάδων οικογενειών από έναν καταυλισμό με κοντέινερ στην περιοχή Νεράκι. Τους έδωσαν δύο ημέρες προθεσμία να αδειάσουν το χώρο και το Σάββατο 7 Μάη τους έκοψαν και το νερό από ένα κρουνό που ήταν δίπλα στον καταυλισμό .

Συγκεκριμένα, ο χώρος αυτός είχε φτιαχτεί πριν μερικά χρόνια για να μετεγκατασταθούν οι Κούρδοι πρόσφυγες από το κέντρο υποδοχής στο Λαύριο μέχρι να επισκευαστεί. Αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί δεν υπήρχαν τα λεφτά για επισκευές και οι Κούρδοι ήξεραν ότι αν έφευγαν από το κτίριο δεν θα επέστρεφαν ποτέ γιατί τα σχέδια μάλλον ήταν να τους απομονώσουν από την πόλη.

Σήμερα, η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής στο Λαύριο έχει γίνει αφόρητη, μιας και έχει 510 πρόσφυγες, ενώ κανονικά πρέπει να έχει 280. Έτσι μπροστά στην αδιαφορία των αρχών κάποιες οικογένειες με μικρά παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να πάνε στον καταυλισμό, ο οποίος δεν έχει νερό και ρεύμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 5 Μάη, αποφάσισε την απομάκρυνσή τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου απαιτεί την άμεση επανασύνδεση του νερού στους πρόσφυγες, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υποδομής στο χώρο με την υδροδότηση και ρευματοδότησή του. Να γίνει άμεσα η απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον γύρο χώρο που η δημοτική αρχή τον έχει κάνει χαβούζα.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και όσους ψήφισαν την απαράδεκτη απόφαση. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια προβοκάτσιας με εμπρησμό που επιχειρήθηκε το Σάββατο το βράδυ στον παράνομο σκουπιδότοπο».