Δημόσιο

Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι των Χανίων για τα έργα στον ΒΟΑ

Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι των Χανίων για τα έργα στον ΒΟΑ Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι των Χανίων για τα έργα στον ΒΟΑ
Την ικανοποίησή της για τα έργα αναβάθμισης των κυκλοφοριακών συνθηκών στο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από την περιοχή του Ρεθύμνου μέχρι και τη Σούδα εκφράζει με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Σταύρο Αρναουτάκη και Απόστολο Βουλγαράκη, αντίστοιχα, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Το συγκεκριμένο κομμάτι κυρίως κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο ενώ σύμφωνα με την επιστολή όπως προκύπτει από με έρευνες, «τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες είναι θέματα που αφορούν την οδοποιία και τους δρόμους και η ασφάλεια που νιώθουν οι ίδιοι χρησιμοποιώντας αυτούς τους δρόμους».

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση ζητά την ολοκλήρωση των έργων σε όλο το ΒΟΑΚ, με έμφαση από τη διακλάδωση Καλάμι-Καλυβών έως την Κίσσαμο.

Στην επιστολή τους οι ξενοδόχοι ζητούν: Αποψίλωση των δέντρων από το κεντρικό διάζωμα στη γρήγορη λωρίδα κυκλοφορίας (από κόμβο Σούδας έως Σταλό). Καινούριες διαγραμμίσεις και τοποθέτηση ανακλαστικών σε αυτές, κυρίως εκεί όπου δεν υπάρχει φωτισμός. Ενεργοποίηση των υπαρχόντων πυλώνων φωταγώγησης, καθώς, όπως υποστηρίζουν, μόνο το 30% των πυλώνων είναι σε λειτουργία.