Δημόσιο

ΥΠΕΣ: Σε λειτουργία νέα εφαρμογή για τις δαπάνες μη κερδοσκοπικών φορέων

ΥΠΕΣ: Σε λειτουργία νέα εφαρμογή για τις δαπάνες μη κερδοσκοπικών φορέων
Την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας ειδικής εφαρμογής για την δημοσίευση των απολογιστικών στοιχείων δαπανών μη κερδοσκοπικών φορέων που επιχορηγούνται από το κράτος ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας,επιχειρείται η περαιτέρω θωράκιση της διαφάνειας όσον αφορά στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με τη θέσπιση της υποχρέωσης δημοσίευσης απολογιστικών στοιχείων δαπανών μη κερδοσκοπικών φορέων που επιχορηγούνται καθ' οιονδήποτε τρόπο από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με ποσό άνω των τριών χιλιάδων ευρώ συνολικά ετησίως.

Το υπουργείο ανακοινώνει την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της ειδικής εφαρμογής και η καταληκτική ημερομηνία για την δημοσίευση των απολογιστικών στοιχείων δαπανών είναι η 31.10.2016.

Η υπάρχουσα διαδικασία καταχώρησης των δαπανών παύει να ισχύει. Ως εκ τούτου, μετά την έκδοση της παρούσης, όλοι οι υπόχρεοι φορείς θα αναρτούν αποκλειστικά στην ανωτέρω ειδική εφαρμογή.