Δημόσιο

10092 ονόματα για την διαθεσιμότητα

10092 ονόματα για την διαθεσιμότητα
10092 ονόματα για την διαθεσιμότητα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Οι λίστες που έστειλαν τα υπουργεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το πλεονάζον προσωπικό που στην πλειοψηφία τους θα βγούν σε διαθεσιμότητα είναι στα χέρια του υπουργού Κ Μητσοτάκη.

Στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας μπαίνει το προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ, πλην των 3.000 δημοτικών αστυνομικών, σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα μπούν 1500 διοικητικοί των ΑΕΙ και ΤΕΙ, 1.500 από την Υγεία, 600 εργαζόμενοι από τον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, και τα υπόλοιπα Ταμεία και υπηρεσίες του υπ. Εργασίας ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η μετακίνηση από το υπ. Υποδομών στις αποκεντρωμένες περιφέρειες ειδικοτήτων (μηχανικοί κ.λπ.) από υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Τα 17 υπουργεί αυπέβαλαν δεδομένα για 10.092 εργαζομένους, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για να περάσουν σε διαθεσιμότητα το αργότερο μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, ώστε στις 22 του ίδιου μήνα η κυβέρνηση να μπορεί να παραδώσει στο Μηχανισμό Στήριξης τον πλήρη -ονομαστικό- κατάλογο των 12.500 διαθεσιμοτήτων.

Σύμφωνα με τον Ελευθερο τύπο οι υπάλληλοι που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα θα προέρχονται από τα κάτωθι:

- 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς

- 1.618 υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας.

- 1.500 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για προσωπικό ΑΕΙ και ΤΕΙ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μόνιμο προσωπικό ΕΤΕΠ και ΕΤΠ, εκπαιδευτικής κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων.

- 753 υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών. Οι 453 προέρχονται απ' την ΓΓΔΕ. Οι υπόλοιποι προέρχονται από την ΥΠΑ. Θα συμπεριληφθούν κλάδοι κάθε ειδικότητας.

- 600 υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας. Πρόκειται για 20 εργαζομένους από την κεντρική διοίκηση, 260 του ΟΑΕΔ, 200 του ΙΚΑ, 70 του ΟΑΕΕ, 30 του ΕΤΕΑ και 20 του ΟΓΑ

- 536 υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Απ' αυτούς σε διαθεσιμότητα θα μπουν οι 500. Πρόκειται για 392 εργαζομένους ΙΔΑΧ και 144 εργάτες ΥΕ.

- 500 υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

- 548 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν οι 400. Πρόκειται για ΥΕ καθαρίστριες μερικής απασχόλησης.

- 360 υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από το οποίο υπολείπονται 140 για να συμπληρωθεί η απαίτηση για 500 διαθεσιμότητες. οι 250 απασχολούνται στον Πολιτισμό και οι 110 στον Αθλητισμό.

- 130 υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

- 220 υπάλληλοι του υπουργείου Τουρισμού. Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν οι 100.

- 100 υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης.

-100 υπάλληλοι του υπ. Περιβάλλοντος, όπου αναμένεται η κατάργηση 24 κλάδων.

- 48 υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, από το οποίο υπολείπονται ακόμα δύο για να συμπληρωθεί η απαίτηση για 50 διαθεσιμότητες. Η κυρια δεξαμενή θα είναι η Κεντρική Υπηρεσία και η Γεν. Γραμματεία Αιγαίου.

- 39 υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, από το οποίο υπολείπονται ακόμα έντεκα για να συμπληρωθεί η απαίτηση για 50 διαθεσιμότητες. Πρόκειται, κυρίως, για ΥΕ καθαρίστριες, ΥΕ φύλακες, ΥΕ επιμελητές, ΔΕ διοικητικούς.

- 20 υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται γαι εργαζομένους αορίστου χρόνου της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και της Μεταφραστικής Υπηρεσίας.

- 20 υπάλληλοι του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης. Πρόκειται για προσωπικό στο Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ).

Μάλιστα ο αριθμός τους ξεπερνά τους 9.820 που προβλέπεται για τις διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρχει μια δικλίδα ασφαλείας, στην περίπτωση που κάποιοι από αυτούς εξαιρεθούν από την υπαγωγή στο μέτρο.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να έχουν εξειδικευθεί οι θέσεις, κλάδοι ή διευθύνσεις που καταργούνται ανά υπουργείο και, στη συνέχεια, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να έχουν, πλέον, προσωποποιηθεί οι χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα, εξάλλου, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν (τρόπος πρόσληψης, εκπαιδευτικό επίπεδο, πειθαρχικά παραπτώματα) προκειμένου να γίνει η επιλογή του προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα (σ.σ. όπου δεν υπάρξουν οριζόντιες περικοπές)