Δημόσιο

Να εξαιρεθούν απο τα μέτρα τα μικρά υδροηλεκτρικά ζητά ο ΕΣΜΥΕ

Να εξαιρεθούν απο τα μέτρα τα μικρά υδροηλεκτρικά ζητά ο ΕΣΜΥΕ
Να εξαιρεθούν απο τα μέτρα τα μικρά υδροηλεκτρικά ζητά ο ΕΣΜΥΕ Να εξαιρεθούν τα μικρά υδροηλεκτρικά από το επικείμενο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του ελλείμματος του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ζητά ο Σύνδεσμος του κλάδου (ΕΣΜΥΕ) σε επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρει, η πρόταση του υπουργείου για μείωση των τιμών απορρόφησης της ενέργειας κατά 10% θα αποδώσει περί τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ποσοστό μικρότερο του 1% του εναπομείναντος μέχρι το τέλος του 2014 ελλείμματος, αλλά θα προκαλέσει δυσανάλογη ζημιά στις επιχειρήσεις του κλάδου που είναι στην πλειοψηφία τους μικρές και μικρομεσαίες.

Ο ΕΣΜΥΕ θέτει επίσης το ερώτημα γιατί έπρεπε τα φωτοβολταϊκά να υλοποιηθούν με τέτοιες τιμές κατασκευής, από το 2010 ως το 2013, και να μην υλοποιούνταν από εδώ και πέρα που οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα μειωμένες, όπως συμβαίνει σε γειτονικές μας χώρες. Αντίστοιχα, ερωτά γιατί το κράτος δεν σέβεται την υπογραφή του και ζητά τώρα νέα συμφωνία δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων σε επενδυτές (κυρίως μικροεπενδυτές) ΑΠΕ οι οποίοι δεν ευθύνονται για τις ελλείψεις και τα λάθη του ενεργειακού σχεδιασμού από την πλευρά της πολιτείας.