Δημόσιο

Μεταβίβαση μοτοσυκλέτας μόνο μετά από έλεγχο ΚΤΕΟ

Μεταβίβαση μοτοσυκλέτας μόνο μετά από έλεγχο ΚΤΕΟ
Μεταβίβαση μοτοσυκλέτας μόνο μετά από έλεγχο ΚΤΕΟ Αλλάζει η διαδικασία για την μεταβίβαση μοτοσυκλέτας και γίνεται απαραίτητη πλεόν η προσκόμιση του δελτίου τεχνικού ελέγχου από το ΚΤΕΟ εφόσον η μοτοσυκλέτα έπρεπε να περάσει απο έλεγχο και δεν το έχει κάνει ο ιδιοκτήτης που θέλει να την μεταβιβάσει.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr κατά τη μεταβίβαση μοτοσυκλέτας, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, θα κατατίθεται, υποχρεωτικά, ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου, από ΚΤΕΟ.

Το ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ, θα κατατίθεται, εφόσον, η μοτοσικλέτα, υποχρεούται να έχει εφοδιασθεί με αυτό, με βάσει τις ισχύουσες διατάξεις.

Φωτοαντίγραφο του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου, θα τίθεται μαζί με την άδεια κυκλοφορίας, στο σχηματιζόμενο φάκελο της μοτοσικλέτας.

Παρέχεται η δυνατότητα στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας να εκδίδουν άδειες ¨ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ¨ στα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες, λόγω μεταβίβασης, εφόσον παράλληλα με τα λοιπά δικαιολογητικά, δεν κατατίθεται ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ.

Σε κάθε περίπτωση μεταβίβασης χωρίς την προσκόμιση του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ, οι πινακίδες κυκλοφορίας θα κατατίθενται στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών και θα επαναχορηγούνται μαζί με το έντυπο άδειας κυκλοφορίας με την προσκόμιση του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ και αφού αφαιρεθεί η παρατήρηση ¨ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ¨.