Δημόσιο

Προς κατάργηση η επικύρωση των αντιγράφων δικαιολογητικών

Προς κατάργηση η επικύρωση των αντιγράφων δικαιολογητικών Προς κατάργηση η επικύρωση των αντιγράφων δικαιολογητικών
Σχεδιάζεται η κατάργηση της επικύρωσης των αντιγράφων δικαιολογητικών στο δημόσιο Σε διάλογο τον άμεσως επόμενο διάστημα μπαίνει ρύθμιση που θα καταργεί την υποχρεωτική επικύρωση των δημόσιων εγγράφων (δικαιολογητικών βεβαιώσεων και πιστοποιητικών) σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη.  

Συγκεκριμένα κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διάλογο η μη ανάγκη επικύρωσης δημοσίων εγγράφων και έδωσε παράδειγμα το πόσο θα διευκολυνθούν οι πολίτες από την κατάργηση ουσιαστικά της επικύρωσης των αντιγράφων δικαιολογητικών λέγοντας ότι 4 εκατ επικυρώσεις γίνονται το χρόνο από τα ΚΕΠ .

Επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι το εθνικό σχέδιο κατά της διαφθοράς θα στηριχθεί σε προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα. Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στα μέτρα ενίσχυσης της απονομής της πειθαρχικής δικαιοσύνης των υπαλλήλων, στην ενίσχυση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στη λειτουργική ενίσχυση της Διαύγειας και την απλούστευση των διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση. «Κάθε περιττή υπογραφή είναι, εν δυνάμει, μια εστία διαφθοράς» είπε ο κ. Μητσοτάκης.