Δημόσιο

Επεκτείνεται το πόθεν έσχες και σε άλλες κατηγορίες αιρετών στους ΟΤΑ

Επεκτείνεται το πόθεν έσχες και σε άλλες κατηγορίες αιρετών στους ΟΤΑ Επεκτείνεται το πόθεν έσχες και σε άλλες κατηγορίες αιρετών στους ΟΤΑ
Επεκτείνεται το πόθεν έσχες και σε άλλες κατηγορίες αιρετών στους ΟΤΑ Σχεδιάζεται η επέκταση του πόθεν έσχες και σε άλλες κατηγορίες αιρετών σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ Μιχελάκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς αναφέρθηκε στα μέτρα για τη διαφάνεια στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σ.σ. παρατηρητήριο οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πλήρη διαφάνεια στους προϋπολογισμούς).

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ενεργοποίηση του θεσμού του ελεγκτή νομιμότητας και στην καθιέρωση του Μητρώου όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα οικονομικά τους στοιχεία (μισθοί, δαπάνες κλπ). Ο κ. Μιχελάκης ενημέρωσε, επίσης, ότι θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση του διπλογραφικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την επέκταση της υποχρέωσης υποβολής πόθεν έσχες και σε άλλες κατηγορίες αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.