Δημόσιο

Το αυτονόητο καθορίζεται με εγκύκλιο στην Ελλάδα

Το αυτονόητο καθορίζεται με εγκύκλιο στην Ελλάδα Το αυτονόητο καθορίζεται με εγκύκλιο στην Ελλάδα
Το αυτονόητο καθορίζεται με εγκύκλιο στην Ελλάδα Οι δημόσιοι υπάλληλοι στις συναλλαγές με τους πολίτες πρέπει να αναφέρουν τον όνομα τους και την ιδιότητα τους ενώ είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στον χώρο εργασίας τους , ειδικής σήμανσης που θα αναγράφει όλα τα στοιχεία του υπαλλήλου ώστε ο πολίτης να είναι ενήμερος με ποιον συναλλάσσεται αναφέρει με εγκύκλιο του το υπουργείο Εσωτερικών.

Η εγκύκλιος που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ Ανδρεουλάκος προτρέπει τους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν γνωστό το όνομα τους και την ιδιότητα τους στους πολίτες που συναλλάσσονται.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών με την εγκύκλιο του κάνει λόγω για την ανάγκη αμοιβαίου σεβασμού  και εμπιστοσύνης μεταξύ του δημόσιου λειτουργού και του πολίτη στις συναλλαγές του.

Για να επιτευχτεί η εμπιστοσύνη αυτή μεταξύ πολίτη και δημοσίου υπαλλήλου η εγκύκλιος τους γνωρίζει ότι οφείλουν να κοινοποιούν το όνομα τους και την ιδιότητα τους με τον συναλλασσόμενο ενώ κάνει υποχρεωτική την ανάρτηση ειδικής πινακίδας στην οποία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η ιδιότητά του, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν με ποιο συγκεκριμένο υπάλληλο συναλλάσσονται και την ιδιότητά του στον οικείο εργασιακό χώρο.

Η γνωστοποίηση των στοιχείων του υπαλλήλου, όπως αναφέρει πάντα η εγκύκλιος , προστατεύει τόσο τον πολίτη όσο και τον υπάλληλο, ώστε να δημιουργείται σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και να προωθείται το κύρος και η αξιοπιστία της Διοίκησης, στο σύνολό της.

Επισημαίνεται , επίσης , ότι η Διοίκηση δε νοείται να λειτουργεί ανώνυμα και ως εκ τούτου οι υπάλληλοι υποχρεούνται σε κάθε συναλλαγή με τους πολίτες, είτε αυτοπρόσωπη είτε τηλεφωνική, να αναφέρουν το όνομά τους, χωρίς αντιρρήσεις και ανεξαρτήτως αιτιολογίας, καθόσον η ενέργεια αυτή συντελεί στην ύπαρξη διαφάνειας στη δράση της Διοίκησης και ενισχύει τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα των οργάνων της.

Ερχόμαστε όμως εμείς τώρα ερωτώμενη και αναρωτιόμαστε όπως θα έκανε κάθε Έλληνας πολίτης στην Ελλάδα του 2014 που προάγεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση , που γίνεται προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί το δημόσιο χρειάζεται εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για να υλοποιούν κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.