Δημόσιο

Ψηφιοποιούνται τα διπλώματα οδήγησης και τα δικαιολογητικά τους

Ψηφιοποιούνται τα διπλώματα οδήγησης και τα δικαιολογητικά τους Ψηφιοποιούνται τα διπλώματα οδήγησης και τα δικαιολογητικά τους
Ψηφιοποιούνται τα διπλώματα οδήγησης και τα δικαιολογητικά τους Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα επιφέρει μείωση στην ταλαιπωρία των πολιτών υλοποιεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» είναι αυτό της ψηφιοποίησης των διπλωμάτων οδήγησης και των φακέλων των δικαιολογητικών που διατηρούν οι Περιφέρειες της χώρας.

Το έργο αυτό της ψηφιοποίησης των διπλωμάτων οδήγησης θα προσφέρει στους πολίτες γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση, ενώ οι Περιφέρειες της χώρας θα απαλλαγούν από έξοδα, κυρίως ενοικίων κτιρίων που μισθώνονται ώστε να τηρείται αυτό το τεράστιο αρχείο με φακέλους των οδηγών .

Για παράδειγμα η Περιφέρεια Αττικής μισθώνει ένα κτίριο στον Ασπρόπυργο για την τήρηση αυτή του αρχείου και των φακέλων με τα δικαιολογητικά των οδηγών όπου μετά την ψηφιοποιήση τους δεν θα χρειάζεται πλέον να το μισθώνει φέρνοντας μείωση στις δαπάνες της Περιφέρειας.

Επίσης θα μειωθεί δραστικά ο χρόνος που χρειάζεται ένας οδηγός για παράδειγμα να ανανεώσει το δίπλωμα του ή ακόμη και στην περίπτωση απώλειας του θα αντικαταστείτε άμεσα και χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις αφού ο φάκελος του οδηγού θα είναι πλέον ηλεκτρονικός θα συνδέεται με το σύστημα του υπουργείου Μεταφορών ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν στην διάθεση τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για τις συναλλαγές των πολιτών.

Η ΕΝΠΕ ήταν ο Φορέας της Πρότασης, και η Περιφέρεια Κρήτης έχει οριστεί ως Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας του έργου της ψηφιοποίησης των φακέλων αδειών οδήγησης που τηρούνται στις Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2014 ενώ η εφαρμογή που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του έργου θα έχει ολοκληρωθεί εώς τον Απρίλιο.

Την ψηφιοποίηση θα την κάνουν σχεδόν στο σύνολο τους εργαζόμενοι με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας όπου θα προσληφθούν μόνο για το συγκεκριμένο έργο.

Το έργο αυτό της ψηφιοποίησης των διπλωμάτων οδήγησης και των δικαιολογητικών τους αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα βελτιώσει κατα πολύ την ζωή των πολιτών και θα μειώσει κατά πολύ τους χρόνους που χρειάζονται για να διεκπεραιωθούν ένας αρκετά μεγάλος κατάλογος από διαδικασίες που σχετίζονται με τις άδειες οδήγησης.

επιμέλεια ρεπορταζ:Μπεσκος Σ