Διεθνή

Ο Χιου Γκραντ κάνει spoiler για την νέα ταινία της Bridget Jones - «Πολύ θλιβερή»

Ο Χιου Γκραντ κάνει spoiler για την νέα ταινία της Bridget Jones - «Πολύ θλιβερή» Φωτογραφία: IMDB
Είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ καλό και συγκινητικό σενάριο, αποκάλυψε ο Χιου Γκραντ για την 4η ταινία της Bridget Jones.

Οι φανς της Bridget Jones λατρεύουν εδώ και χρόνια ξεκαρδιστικές και συγκινητικές σκηνές με τις περιπέτειές της. Αλλά ο Χιου Γκραντ προειδοποίησε ότι η τέταρτη ταινία του franchise - που θα κυκλοφορήσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2025 θα έχει έναν πολύ διαφορετικό τόνο.

Spoiler Alert: «Πέρα από το ότι είναι εξαιρετικά αστεία, είναι πολύ, πολύ λυπηρή», είπε ο ηθοποιός, ο οποίος επιστρέφει για τον ρόλο του Ντάνιελ Κλίβερ. Αποκάλυψε επίσης ότι «δεν υπήρχε προφανής ρόλος» για εκείνον στην ταινία, αλλά «ήθελαν να με στριμώξουν».

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ρενέ Ζελβέγκερ επιστρέφει επίσης ως πρωταγωνίστρια της για το «Bridget Jones: Mad About The Boy». Η ταινία πήρε τον τίτλο της από το τελευταίο μυθιστόρημα της Bridget Jones, το οποίο εκδόθηκε το 2013.

Όλες οι ταινίες εξιστορούν τη ζωή της Bridget Jones, μιας εργαζόμενης γυναίκας που ζει στο Λονδίνο. Στο βιβλίο, οι αναγνώστες συναντούν ξανά την Bridget στα 50 της χρόνια, μητέρα δύο παιδιών και χήρα πια, μετά το θάνατο του συζύγου της Μαρκ Ντάρσι, τον οποίο είχε υποδυθεί ο Κόλιν Φερθ.

Το στούντιο παραγωγής δεν έχει σχολιάσει πόσο πιστά θα ακολουθήσει η νέα ταινία την ιστορία του βιβλίου ωστόσο έχει αποκαλύφθηκε ότι η συγγραφέας Έλεν Φίλντινγκ υπογράφει το σενάριο. Μιλώντας στην εκπομπή Γκράχαμ Νόρτον, ο Χιου Γκραντ άφησε να εννοηθεί ότι η Φίλντινγκ έχει χρησιμοποιήσει μια πραγματική τραγωδία για να καταλήξει στην πλοκή.

«Είχε μια θλιβερή ιστορία», είπε. «Παντρεύτηκε έναν Αμερικανό σεναριογράφο, έκανε παιδιά και μετά πέθανε» είπε ο Χιου Γκραντ.

Συνέχισε λέγοντας πως άρχισε να γράφει ένα μυθιστόρημα για μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά και μετά συνειδητοποίησε ότι ο κύριος χαρακτήρας ήταν «λίγο σαν την Bridget». «Έτσι το έκανε βιβλίο της Bridget Jones», είπε. Ο Γκραντ δεν συμμετείχε στην τρίτη ταινία και όπως είπε αρχικά, ένιωθε ότι δεν υπήρχε «απολύτως κανένας ρόλος» για τον χαρακτήρα του, τον Ντάνιελ, ούτε στην τέταρτη εκδοχή.

«Ένιωσα ότι αυτό που πρότειναν ήταν καλό, αλλά όχι σπουδαίο. Και ένιωσα ότι χρειαζόταν μια τρίτη διάσταση, τώρα είναι στα 60 του, δεν μπορείς να τον βάζεις απλά να κοιτάζει νεαρές στον δρόμο. Κάτι πρέπει να του έχει συμβεί στο ενδιάμεσο. Έτσι, εφεύραμε μια μάλλον καλή - εφεύρα μια μάλλον καλή - ενδιάμεση ιστορία».

»Είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ καλό και συγκινητικό σενάριο. Και το λέω αυτό ως κάποιος που φοβάται τα σενάρια. Αυτό ήταν εξαιρετικό» είπε.
Το πρώτο βιβλίο του Φίλντινγκ Το Ημερολόγιο της Bridget Jones εκδόθηκε το 1996 και ακολουθησε το σίκουελ τρία χρόνια αργότερα.

Το 2001, κυκλοφόρησε η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά με πρωταγωνίστρια τη Ρενέ Ζελβέγκερ, με τον Χιου Γκραντ ως Ντάνιελ Κλίβερ και τον Κόλιν Φερθ ως Μαρκ Ντάρσι.

Ο Ζελβέγκερ προτάθηκε για Όσκαρ για τον ρόλο και, το 2004, κυκλοφόρησε το σίκουελ, αν και δεν έτυχε τόσο καλής αποδοχής από τους κριτικούς. Στην νέα ταινία επιστρέφει και η Έμα Τόμσον, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην τρίτη ταινία, Bridget Jones's Baby.