Δημόσιο

Κατάρτιση Μητρώων Αρρένων γεννηθέντων το 2013

Κατάρτιση Μητρώων Αρρένων γεννηθέντων το 2013 Κατάρτιση Μητρώων Αρρένων γεννηθέντων το 2013
Κατάρτιση Μητρώων Αρρένων γεννηθέντων το 2013 Οδηγίες για την κατάρτιση Μητρώων Αρρένων, γεννηθέντων το 2013, απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και κοινοποίηση σε όλους τους δήμους.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους Δήμους να καταρτίσουν τα Μητρώα Αρρένων των τέκνων Ελλήνων πολιτών που γεννήθηκαν το έτος 2013 Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες εφόσον μετά την κατάρτιση των Mητρώων Αρρένων έχουν ένσταση , θα πρέπει να απευθυνθούν στον δήμο τους κατόπιν ανακοίνωση του να την υποβάλλουν ώστε να υπάρξει διόρθωση

Επιπλέον,το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι  μετά τη γενόμενη υποδιαίρεση της Ληξιαρχικής Περιφέρειας κάθε Δήμου που προήλθε από συνένωση ΟΤΑ, μετέχουν όλοι οι Ληξίαρχοι των Ληξιαρχείων που λειτουργούν στο Δήμο.

α) Κατά την κατάρτιση των Μητρώων Αρρένων, το επώνυμο των γεννηθέντων αρρένων αναγράφεται απαραιτήτως με μικρά και όχι με κεφαλαία γράμματα.

Σε περίπτωση που η αναγραφή του επωνύμου από τις Επιτροπές γίνει με κεφαλαία γράμματα, τα σχετικά έντυπα αναπέμπονται σε αυτές προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορ­θώσεις.

β) Ονομαστικός κατάλογος (ετήσιο μητρώο αρρένων) καταρτίζεται και στην περίπτωση κατά την οποία δε γεννήθηκε κανένα άρρεν κατά το προηγούμενο έτος, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να εξασφαλιστεί η τυχόν εγγραφή αδήλωτων ή μετεγγραφόμενων, και

γ) στο απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης γέννησης είναι υποχρεωτική η ένδειξη του αύξοντα αριθμού δημοτολογίου κανονικής εγγραφής του Έλληνα γονέα.