Ελλάδα

Η καλύτερη παραλία για να κολυμπήσουν άφοβα τα παιδιά απέχει μια ώρα από την Αθήνα

Η καλύτερη παραλία για να κολυμπήσουν άφοβα τα παιδιά απέχει μια ώρα από την Αθήνα Φωτογραφία: YOUTUBE/Tasos Drone - Video And Photography
Η παραλία Μπουρνώντας με πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά με σήμα κατατεθέν τα πολύ ρηχά νερά είναι ο απόλυτος προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Αν ακόμη βρίσκεστε στην πόλη και αναζητάτε παραλίες φιλικές για τα παιδιά η ιδανική πρόταση για εσάς είναι o Μπουρνώντας στην Χαλκίδα, μόλις μια ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. 

Είναι από τις πιο καθαρές και ασφαλείς παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε με τα παιδιά σας καθώς δίχως υπερβολή όσο και αν την περπατήσετε προς τα βαθιά θα απογοητευτείτε καθώς ξεχωρίζει για τα πολύ ρηχά νερά μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σας. Για να είμαστε και ακριβείς μετά τα 150 μέτρα θα αρχίσει να βαθαίνει και αυτό όχι απότομα αλλά σταδιακά.Επειδή την έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές με τους λιλιπούτειους φίλους μας μπορούμε να σας πούμε ότι είναι τόσο ρηχά και ασφαλή που είναι απίθανο ένα μικρό παιδί να κινδυνεύσει με πνιγμό. Βέβαια αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μεταφράζεται από μέρους των γονιών ως χαλάρωση της προσοχής στα παιδιά. Η θάλασσα πάντα χρειάζεται επαγρύπνηση. Μη θεωρείς ότι «μπρατσάκια», φουσκωτές κουλούρες κ.λ.π. υποκαθιστούν την υποχρέωσή σου να επιβλέπεις το παιδί σου. 

{https://www.youtube.com/watch?v=S981LYjq96E}

Η παραλία που δεν βαθαίνει όσο και να περπατάς 

Η παραλία Μπουρνώντας είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει η αγαπημένη σας απόδραση. Συνδυάζει μπάνιο στη θάλασσα και μονοήμερη εκδρομή σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας απολαμβάνοντας βουτιές σε ρηχάπεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Παράλληλα πρόκειται για μια αμμουδιά που δεν στοιβάζεται ο κόσμος οπότε δεν θα ταλαιπωρηθείτε ούτε και στο να βρείτε ένα σήμειο να βάλετε την ομπρέλα και να απλώσετε τις πετσέτες σας. Στα συν η απανεμιά και η φυσική σκιά που θα κάνουν την οικογενειακή σας εξόρμηση στην παραλία μια ευχάριστη και άκρως ξεκούραστη εμπειρία! Σημειώστε ότι υπάρχουν ντουζιέρες και Beach bar για να προμηθευτείτε σνακ και λιχουδιές!