Δημόσιο

Οι απολύσεις στο δημόσιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Οι απολύσεις στο δημόσιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Οι απολύσεις στο δημόσιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Οι απολύσεις στο δημόσιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Οι απολύσεις στο δημόσιο θα τεθούν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενόψει και της συνάντησης των επικεφαλής των δανειστών με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι παραμένει ο στόχος για 11.000 απολύσεις, εντός του 2014, προσθέτοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να προσμετρηθούν σε αυτές 1.700 αποχωρήσεις από συμβάσεις που έληξαν.

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι θα προσμετρηθούν και αποχωρήσεις γιατρών που δεν θα κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο νέο σύστημα «και μάλιστα θα είναι και πολλοί» τόνισε χαρακτηριστικά. Αυτό όμως, όπως είπε, θα κριθεί την Πέμπτη, όποτε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των γιατρών.

Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί άλλο πρόγραμμα διαθεσιμότητας που να συνοδεύεται με απολύσεις ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, και εξήγγειλε τη διασύνδεση των βάσεων δεδομένων όλων των φορέων του δημοσίου.

Το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων στο δημόσιο.

Τον Μάρτιο αναμένεται να γίνουν απολύσεις 2.000 μόνιμων υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα από τον Ιούνιο του 2013

Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα γίνουν απολύσεις 3.000 υπαλληλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2013 (500 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, 120 δημοτικοί αστυνομικοί, 650 διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων, 1.730 υπάλληλοι υπουργείων διαφόρων ειδικοτήτων) ενώ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2014 αναμένεται να απολυθούν 1.000 υπάλληλοι από τον ΕΟΠΥΥ και τους δήμους οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσης στις απολύσεις θα προσμετρηθούν οι απολύσεις 2.400 γιατρών του ΕΟΠΥΥ ,η απόλυση 500 επίορκων και οι 1.500 υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται.