Δημόσιο

Προαγωγή για 60 γυναίκες αξιωματικούς της Αεροπορίας

Προαγωγή για 60 γυναίκες αξιωματικούς της Αεροπορίας Προαγωγή για 60 γυναίκες αξιωματικούς της Αεροπορίας
Προαγωγή για 60 γυναίκες αξιωματικούς της Αεροπορίας Νομοθετική ρύθμιση για την αναδρομική προαγωγή 60 εθελοντριών μακράς διάρκειας της Αεροπορίας, προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Δεκτή έγινε από την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά η υπ' αριθμόν 15/2014 γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν 60 εθελόντριες μακράς διάρκειας (ΕΜΘ) -που εντάχθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία με το ν.705/77-, όσον αφορά στην εξέλιξη τους, σε σχέση με τους άνδρες που εντάχθηκαν στις τάξεις του Όπλου τον ίδιο χρόνο (1978-79), πλην όμως η κατάταξη των τελευταίων διεπόταν από προηγούμενο νόμο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι άνδρες εθελοντές να ονομαστούν ανθυποσμηναγοί και να προαχθούν στους επόμενους βαθμούς ένα έτος πριν από τις γυναίκες εθελόντριες. Οι εθελόντριες φέρουν τον βαθμό του υποσμηναγού με καταληκτικό βαθμό για τους ΕΜΘ του επισμηναγού.

Με την αποδοχή της γνωμοδότησης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την αναδρομική προαγωγή των συγκεκριμένων γυναικών αξιωματικών της Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «επιπρόσθετα αναλήφθηκε πρωτοβουλία από την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας για την κοινή αντιμετώπιση αντίστοιχων θεμάτων εξέλιξης στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό».