Δημόσιο

ΕΕΤΑΑ Διαγωνισμός καινοτόμων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας για την εξυπηρέτηση του Δημότη

ΕΕΤΑΑ Διαγωνισμός καινοτόμων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας για την εξυπηρέτηση του Δημότη
ΕΕΤΑΑ Διαγωνισμός καινοτόμων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας για την εξυπηρέτηση του Δημότη Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να προκηρύξει Διαγωνισμό Ανάδειξης Καινοτόμων Εφαρμογών Κινητής Τηλεφωνίας για την εξυπηρέτηση του Δημότη από τους Δήμους.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν:

    κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι νόμιμα κάτοικος Ελλάδας ή άλλος Ευρωπαίος πολίτης ή Έλληνας του εξωτερικού. Τα ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή ομαδικά, σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων, με μία πρόταση.
    κάθε επιχείρηση που έχει την έδρα της στην Ελλάδα και δεν έχει λυθεί, πτωχεύσει ή εκκρεμεί σε βάρος της αίτηση πτώχευσης, ούτε έχει τεθεί σε αναγκαστική διαχείριση ή εκκαθάριση ή βρίσκεται υπό διαδικασία διαχείρισης ή εκκαθάρισης.

Θεματικές Περιοχές Διαγωνισμού
Στόχος του διαγωνισμού είναι να διευκολυνθεί η καθημερινή ζωή του Δημότη στους σύγχρονους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας και η αλληλεπίδρασή του με τους Δήμους. Ενδεικτικές θεματικές περιοχές στις οποίες μπορούν να εμπίπτουν οι υποβαλλόμενες προτάσεις Καινοτόμων Εφαρμογών είναι οι εξής:

    Ενέργεια
    Προστασία του περιβάλλοντος
    Υποστήριξη τουριστικής δραστηριότητας
    Ανάπτυξη & προώθηση της πόλης, του δήμου και της περιφέρειας / Ποιότητα ζωής στην πόλη
    Κοινωνικές υπηρεσίες
    Εθελοντισμός και κοινωνική προσφορά
    Υγεία
    Πολιτισμός, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς
    Εφαρμογές Έξυπνων Πόλεων (Smart City)
    Διοικητικές υπηρεσίες Δήμου
    Καινοτόμες χρήσεις ανοιχτών δεδομένων

Στάδια του Διαγωνισμού
Η δραστηριότητα περιλαμβάνει, συνοπτικά, τα ακόλουθα στάδια υλοποίησης:
1.    Α' Στάδιο: Υποβολή Δήλωσης συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης συμμετοχής τους από την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα Ελλάδος 14.00.
2.    Β Στάδιο: Αξιολόγηση Υποβληθέντων Καινοτόμων Ιδεών. Οι υποβληθείσες προτάσεις θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 μέχρι και τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, ημέρα κατά την οποία θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.
3.    Αποστολή Εφαρμογής. Όσοι επιλεγούν από το Β' Στάδιο έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής της εφαρμογής τους το χρονικό διάστημα που ξεκινάει από τη Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και λήγει την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 και ώρα Ελλάδος 14.00.
4.    Γ Στάδιο: Αξιολόγηση των υποβληθεισών εφαρμογών. Οι εγκύρως και εγκαίρως υποβληθείσες εφαρμογές θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης το χρονικό διάστημα που ξεκινάει την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 και λήγει την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα κατά την οποία θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.  
5.    Δ Στάδιο: Ημερίδα - Τελετή βράβευσης. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο 2014, σε ημερομηνία και τόπο που η ΕΕΤΑΑ θα ανακοινώσει στην ιστοσελίδα της.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ http://www.eetaa.gr/ (στις ανακοινώσεις), όπου θα βρείτε και το Έντυπο Υποβολής Καινοτόμου Ιδέας-Πρότασης.