Δημόσιο

ΥΠΕΚΑ : Απαραίτητη η συμμετοχή στην διαβούλευση για τη διαχείριση των υδατικών πόρων της Κρήτης

ΥΠΕΚΑ : Απαραίτητη η συμμετοχή στην διαβούλευση για τη διαχείριση των υδατικών πόρων της Κρήτης ΥΠΕΚΑ : Απαραίτητη η συμμετοχή στην διαβούλευση για τη διαχείριση των υδατικών πόρων της Κρήτης
ΥΠΕΚΑ : Απαραίτητη η συμμετοχή στην διαβούλευση για τη διαχείριση των υδατικών πόρων της Κρήτης «Η ενεργός συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, κρίνεται απαραίτητη σε όλες τις φάσεις υλοποίησης της κατάρτισης του σχεδίου διαχείρισης των υδατικών πόρων της Κρήτης και είναι αποφασιστικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι όλη η διαδικασία πραγματοποιείται αποτελεσματικά και με διαφάνεια».

 Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς με αφορμή την ημερίδα διαβούλευσης επί του προσχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων του υδατικού διαμερίσματος Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί στον 'Αγιο Νικόλαο, την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 (ώρα 9:30 π.μ.) στο Κινηματοθέατρο REX (Λασθένους & Μ. Σφακιανάκη), καλώντας όλους τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τις κρίσεις τους.

Το Σχέδιο Διαχείρισης των υδατικών πόρων της Κρήτης, διαμορφώνεται από την ειδική γραμματεία υδάτων του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τη διεύθυνση υδάτων της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, οι οποίες και διοργανώνουν την ημερίδα, καθώς και από εμπλεκόμενους φορείς και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι φορείς, αλλά και οι ενεργοί πολίτες, θα κληθούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση για θέματα όπως η ποιότητα και η ποσότητα των υδατικών πόρων (ποτάμια - λίμνες, υπόγεια και παράκτια ύδατα), σήμερα και στο μέλλον, και οι πιέσεις που ασκούνται σε αυτούς, η διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων, η ξηρασία και η λειψυδρία στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης, προτάσεις αναμένεται να κατατεθούν για τον προγραμματισμό καταναλώσεων και χρήσεων νερού και τα προγράμματα μέτρων για την προστασία των υδατικών πόρων, αλλά και για την οικονομική ανάλυση της χρήσης ύδατος.

Τα κείμενα της διαβούλευσης βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://wfd.ypeka.gr, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, στα τηλέφωνα 2106931310, 2106931272 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

# TAGS