Life

Αυτός είναι ο μικρότερος κύβος του Ρούμπικ στον κόσμο - Και λύνεται

Αυτός είναι ο μικρότερος κύβος του Ρούμπικ στον κόσμο - Και λύνεται
Περίπου 5 χιλιοστά η κάθε πλευρά του κύβου του Ρούμπικ, με την τιμή του απευθύνεται σε λίγους.

Η γιαπωνέζικη εταιρεία παιχνιδιών MegaHouse παρουσίασε έναν κύβο του Ρούμπικ τόσο μικρό, που ίσως κάποιος χρειαστεί τσιμπιδάκι για να τον λύσει.

Ο κύβος είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και κάθε πλευρά του είναι περίπου 5 χιλιοστά. Ζυγίζει 0,3 γραμμάρια και το μέγεθός του είναι περίπου το ένα χιλιοστό του κλασικού κύβου του Ρούμπικ.

Ήδη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προπαραγγείλουν τον συγκεκριμένο κύβο και οι παραδόσεις αναμένονται τον Απρίλιο. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η τιμή του φτάνει στα 5.320 δολάρια, απευθύνεται σε λίγους. 

rubik1_7042e.jpg

Τον Αύγουστο τα ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσαν ότι αυτός είναι ο μικρότερος κύβος του Ρούμπικ, σύμφωνα με το CNN. Η νέα μινιατούρα καταρρίπτει το ρεκόρ που είχε πετύχει το 2016 ο Βρετανός Τόνι Φίσερ, με τον κύβο που ήταν 5,6 χιλιοστών.

Φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τη στιγμή που ο Ούγγρος εφευρέτης Έρνο Ρούμπικ δημιούργησε τον πρώτο κύβο ο οποίος πήρε το όνομά του. Έκτοτε, έχουν πωληθεί περισσότεροι από 500 εκατομμύρια κύβοι σε όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνονται τουρνουά για το ποιος μπορεί να τον λύσει πιο γρήγορα.