Δημόσιο

Ηλεκτρονική δημοπρασία απο το ΤΑΙΠΕΔ για 14 ακίνητα

Ηλεκτρονική δημοπρασία απο το ΤΑΙΠΕΔ για 14 ακίνητα
Ηλεκτρονική δημοπρασία απο το ΤΑΙΠΕΔ για 14 ακίνητα Νέο πακέτο με 14 ακίνητα βγάζει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας στις 17 Σεπτεμβρίου.

Διατηρητέα κτίρια, καταστήματα και παραθαλάσσια οικόπεδα είναι τα ακίνητα που προτείνονται προς πώληση και τα οποία είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν να πωληθούν, αλλά χωρίς επιτυχία, όπως το 6όροφο κτίριο στην οδό Ευαγγελιστρίας 9 στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και μια παραθαλάσσια έκταση 17 στρεμμάτων στο Ρίο.

Το ίδιο ισχύει για ένα τριώροφο διατηρητέο κτίριο στην παλαιά πόλη της Θεσσαλονίκης (Θεοφίλου 13) που αποτελείται από δύο όμορα οικόπεδα συνολικού εμβαδού 755,50 τ.μ. Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αγοραστεί το 1996 από τον «Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Θεσσαλονίκη ‘97» και έκτοτε παραμένει αναξιοποίητο και ρημάζει.

Στον ίδιο γύρο e-δημοπρασιών πωλούνται κτίρια που στέγαζαν Ειρηνοδικεία σε επαρχιακές πόλεις. Τέτοιο είναι ένα διώροφο ακίνητο στη Λίμνη Ευβοίας, καθώς και τα κτίρια στα οποία λειτουργούσαν κάποτε τα Ειρηνοδικεία Ανδρίτσαινας (Ηλεία), Παραμυθιάς (Σούλι), και Κλειτορίας Καλαβρύτων.

Τα ακίνητα της Πλάκας

 Κινητικότητα υπάρχει και γύρω από την περιβόητη αξιοποίηση των ακινήτων της Πλάκας. Δώδεκα εξ αυτών εντάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον κατάλογο των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που θα παραχωρηθούν τους επόμενους μήνες με ηλεκτρονικές δημοπρασίες. Η αξιοποίηση των ακινήτων της Πλάκας- σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ- θα γίνει μέσω του θεσμού της παραχώρησης επιφανείας για διάστημα 99 ετών, ώστε μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου, η κυριότητά τους να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σωρευτικά μέχρι σήμερα, μέσω του θεσμού των ηλεκτρονικών δημοπρασιών έχουν πωληθεί περί τα 15 ακίνητα με τα συνολικά έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ να προσεγγίζουν τα 13 εκατ. ευρώ. Με την προσθήκη και των κτιρίων της Πλάκας, τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να παραχωρηθούν μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών φτάνουν τα 51.