Δημόσιο

Θετικό το υπουργείο Τουρισμού για βίζα σε Τούρκους τουρίστες

Θετικό το υπουργείο Τουρισμού για βίζα σε Τούρκους τουρίστες Θετικό το υπουργείο Τουρισμού για βίζα σε Τούρκους τουρίστες
Θετικό το υπουργείο Τουρισμού για βίζα σε Τούρκους τουρίστες Θετική είναι η προσέγγιση του υπουργείου Τουρισμού για το θέμα της έκδοσης βίζας 72 ωρών σε Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΜΘ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, στην Αθήνα, στην οποία μετείχε ο ΓΓ του ΕΟΤ Παναγιώτης Λειβαδάς και κορυφαίοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Παυλίδης έθεσε στην υπουργό το θέμα της βίζας των 72 ωρών από την Τουρκία και την προσκάλεσε σε επίσημη επίσκεψη εργασίας στην ΠΑΜΘ. Η υπουργός “αποδέχθηκε την πρόσκληση και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να παράσχει την υποστήριξή της, ενώ για το θέμα της βίζας των 72 ωρών δήλωσε ότι εκ μέρους του Υπουργείου της δεν υφίσταται αντίρρηση αλλά θετική προσέγγιση”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για το θέμα της βίζας 72 ωρών για τους επισκέπτες από την Τουρκία, ο κ. Παυλίδης απέστειλε, στις αρχές Οκτωβρίου, επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, με την οποία τους ζητά να εξετάσουν το θέμα.