Πολιτική

Ανησυχία Γεραπετρίτη για τη Μέση Ανατολή – Τι είπε για την Τουρκία

Ανησυχία Γεραπετρίτη για τη Μέση Ανατολή – Τι είπε για την Τουρκία
Όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών για τη Μέση Ανατολή στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως αναμένεται πλέον η αντίδραση του Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την ανησυχία του και για το μεταναστευτικό λόγω των τελευταίων εξελίξεων.

Όσον αφορά στην Τουρκία και τον ελληνοτουρκικό διάλογο, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως το επόμενο βήμα θα είναι να διερευνήσουμε κατά πόσο υπάρχει ένα πλαίσιο για να προχωρήσουμε στη β’ φάση που αφορά την οριοθέτηση.

«Ακόμα βρισκόμαστε σε προκριματική φάση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως μαθαίνουμε από τη συζήτηση δεν έλειψαν τα τζαρταρίσματα, ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών και την αντιπολίτευση, στη μια περίπτωση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Κάσο, στην δεύτερη με το ΚΚΕ για την Χαμάς και στην τρίτη με τους Σπαρτιάτες για το ζήτημα της γαλάζιας πατρίδας στα σχολικά βιβλία.

Πάντως η συνεδρίαση διεχήχθη σε καλό κλίμα, κάτι που επιβεβαίωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας με δημοσιογράφους, χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης που πήρε μέρος, τονίζοντας πως «άπαντες αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό για το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης».