Δημόσιο

Οδηγίες για την καθυστέρηση της έκδοσης αδειών οδήγησης C1, C, C1E ή CE

Οδηγίες για την καθυστέρηση της έκδοσης αδειών οδήγησης C1, C, C1E ή CE Οδηγίες για την καθυστέρηση της έκδοσης αδειών οδήγησης C1, C, C1E ή CE
Οδηγίες για την καθυστέρηση της έκδοσης αδειών οδήγησης C1, C, C1E ή CE Εγκύκλιο για την καθυστέρηση της έκδοσης αδειών οδήγησης C1, C, C1E ή CE με την αναγραφή του κωδικού Καθυστέρηση έκδοσης αδειών οδήγησης με την αναγραφή του κωδικού «95» ο οποίος πιστοποιεί την κατοχή Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι οδηγοί που έχουν αποκτήσει άδεια οδήγησης C1, C, C1E ή CE πριν τις 10 Σεπτεμβρίου 2009, οφείλουν να εφοδιασθούν με Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2014. Η ύπαρξη Π.Ε.Ι. διαπιστώνεται με την καταχώρηση του κωδικού «95» στην άδεια οδήγησης.

Διαπιστώθηκε ότι σε οδηγούς που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες εκπαίδευσης για την χορήγηση Π.Ε.Ι., ορισμένες Υπηρεσίες Μεταφορών καθυστερούν για αντικειμενικούς λόγους στην αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στη Δ/νση Διαβατηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να εκδοθούν οι νέες άδειες οδήγησης με τον κωδικό «95». Στην περίπτωση αυτή οι οδηγοί εφοδιάζονται με βεβαίωση υποβολής των κατάλληλων δικαιολογητικών στην οποία αναγράφεται και η ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών.

Η Υπηρεσία μας εκτιμά πως οι αναφερόμενες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σήμερα θα σταματήσουν να υφίστανται μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2015. Θέτουμε υπόψη σας το παραπάνω πρόβλημα για τη σχετική ενημέρωση των Περιφερειακών /νσεων ή /νσεων Τροχαίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η καθυστέρηση εφοδιασμού των επαγγελματιών οδηγών που έχουν βεβαίωση υποβολής των δικαιολογητικών, με το νέο έντυπο άδειας οδήγησης, οφείλεται στις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζονται στις αρμόδιες για τη χορήγηση τους /νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών στις οποίες κοινοποιείται η εγκύκλιος παρακαλούνται για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των περιπτώσεων αυτών.