Δημόσιο

Στρατολογία: Ποιοι περνούν Περιοδεύων μέχρι τον Μάρτιο του 2015

Στρατολογία: Ποιοι περνούν Περιοδεύων μέχρι τον Μάρτιο του 2015 Στρατολογία: Ποιοι περνούν Περιοδεύων μέχρι τον Μάρτιο του 2015 Φωτογραφία: Στρατολογία: Ποιοι περνούν Περιοδεύων μέχρι τον Μάρτιο του 2015
Στρατολογία: Ποιοι περνούν Περιοδεύων μέχρι τον Μάρτιο του 2015 Κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου - Μαρτίου του έτους όσοι συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας σου (πχ οι γεννηθέντες το έτος 1996, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου - Μαρτίου του 2014, οι γεννηθέντες το 1997, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου - Μαρτίου του 2015 κ.o.κ) θα πρέπει να περάσουν το λεγόμενο και ως περιοδεύων ή όπως η Στρατολογία ονομάζει την διαδικασία να πραγματοποιήσουν Κατάθεση «Δελτίου Απογραφής»

Οι υπόχρεοι μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή Στρατολογική Υπηρεσία που τους εξυπηρετεί. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας και πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα αρρένων που θα προμηθευτούν εγκαίρως από το Δήμο. Εφόσον κάποιοι αντιμετωπίζουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας απο την Στρατολογία προτείνεται να καταθέσεουν συγχρόνως σχετική γνωμάτευση ή βεβαίωση γιατρού. Η κατάθεση του ΔΑ γίνεται ηλεκτρονικά από το προσωπικό των Υπηρεσιών αυτών.

Σε περίπτωση που δεν κατέθεσουν οι υπόχρεοι εμπρόθεσμα Δελτίο Απογραφής σε κάποια Στρατολογική Υπηρεσία ή ΚΕΠ, μπορούν πατώντας εδώ να «κατεβάσουν» προς εκτύπωση, σχετική αίτηση και Δελτίο Απογραφής, προκειμένου αφού τα συμπληρώσουν και τα υπογράψεουν, να τα καταθέσεουν ή να τα αποστείλεουν ταχυδρομικά στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.

Επίσης για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας θα πρέπει να καταθέσουν – αποστείλουν και φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής σου Ταυτότητας ή των σελίδων του Διαβατηρίου τους με τα ληξιαρχικά τους στοιχεία ή Πιστοποιητικό Δήμου περί εγγραφής σου σε Μητρώα Αρρένων.
Επισημαίνεται ότι όσοι από τους παραπάνω στρατεύσιμους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δηλώσουν κάποια πάθηση θα πρέπει επιπλέον να επισυνάψουν και αντίγραφα ιατρικών γνωματεύσεων ή βεβαιώσεων στα οποία να περιγράφεται η πάθηση ή η βλάβη της υγείας τους.
Πίνακα με στοιχεία επικοινωνίας των Στρατολογικών Υπηρεσιών μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.