Δημόσιο

Τσίπρας: Ο Στουρνάρας θα κριθεί για το έργο του

Τσίπρας: Ο Στουρνάρας θα κριθεί για το έργο του Τσίπρας: Ο Στουρνάρας θα κριθεί για το έργο του Φωτογραφία: Τσίπρας: Ο Στουρνάρας θα κριθεί για το έργο του
Τσίπρας: Ο Στουρνάρας θα κριθεί για το έργο του «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θα κριθεί απ' την ικανότητά του να φέρει σε πέρας τη σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μεγάλη ευθύνη -και γι' αυτήν του την ευθύνη θα κριθεί» ανέφερε, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑνΕλ Νίκου Νικολόπουλου, με τη οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει τις προθέσεις του απέναντι στους "ολιγάρχες" των μέσων ενημέρωσης και γενικότερα τη διαπλοκή πολιτικής, ενημέρωσης και οικονομικών συμφερόντων.

«Πώς ανέχεστε να λειτουργούν οι ίδιοι μηχανισμοί διαπλοκής, με την ελίτ αυτή να συνεχίζει ισχυρή και αμετακίνητη το "θεάρεστο" έργο της;». «Πώς παρέμενε μέχρι σήμερα επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η κ. Σακελλαρίου που ενέκρινε τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αν και παραπέμπεται μαζί με άλλους σαράντα; Γιατί δεν ζητάτε και την παραίτηση του κ. Στουρνάρα, ο οποίος την ημέρα της αποκάλυψης του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πως "στηρίζουμε την κ. Σακελλαρίου". Γιατί δεν ενημερώνετε τον κ. Ντράγκι για τον πλημμελή έλεγχο του κ. Στουρνάρα στα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ;» ρώτησε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

«Απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν, τούτες τις κρίσιμες ώρες, ένα πολύ σημαντικό έργο με ευθύνη, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους με βάση το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι, ή αν έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά απαιτούμε να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση δεν διέπεται από διαθέσεις ρεβανσισμού.

«Ο διοικητής της ΤτΕ θα κριθεί απ' την ικανότητά του να φέρει σε πέρας τη σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μεγάλη ευθύνη -και για την ευθύνη αυτή θα κριθεί» συνέχισε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως και για τις υποθέσεις του παρελθόντος «δεν θα κρύψουμε τίποτα». «Η Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, θα φωτίσει όλες τις πτυχές του, και όπου υπάρχουν ενδείξεις γα μη πολιτικές ευθύνες, πιστεύω πως η Επιτροπή δεν θα διστάσει να φέρει το θέμα στην Ολομέλεια».